Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Karabağlar' dedi Önceki dönem İlçe Başkanı Erten Anlattı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Karabağlar' dedi Önceki dönem İlçe Başkanı Erten Anlattı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karabağlar'da hayata geçirilemeyen kentsel dönüşüme dikkat çekip, "Karabağlar'da kim var?" diye sorusunu "Karabağlar'da bizden "kimse yok mu?" diye üzerine alan önceki dönem İlçe Başkanı Kazım Erten, Karabağlar’ı yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de kentsel dönüşümün gerekliliğini ve acil olarak yapılmasını anlattığı programda, ikinci kez İzmir’in Karabağlar İlçesi’nin adının verip, burada kentsel dönüşümün acil olarak yapılması gerektiği halde, yapılamamasının nedenlerini sorup, "Karabağlar ’da kim var?" demişti.

AK Parti Karabağlar önceki dönem İlçe Başkanı, Karabağlarlıların Projeci Başkan olarak bildikleri Kazım Erten, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Karabağlar ‘da kim var?" sorunu ilçedeki CHP’nin yerel yönetimlerine bırakıp, "Karabağlar ’da bizde kimse yok mu?" sorusunu üzerine alarak sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Projeci Başkan Erten, 2019 seçimleri sürecinde paylaştığı yazısını tekrar sosyal medya hesabına koyup, sonuna da şu cümleleri yazdı: “Belirttiğim hususlar bugün 2023 Sürecinde de geçerli! Cumhurbaşkanımız, İzmir’de Ak Partinin en yüksek oy aldığı Karabağlar ilçesi ile birlikte, Buca ve Konağı da sırtlanacak Karabağların bağrından çıkmış evlatlarına Mecliste temsil edilme imkânı sunarsa, Karabağlar İzmir’in kapılarını açmış olur. 2024 Yerel Seçimlerinde İzmir Zaferini beraberinde getirir. Bu imkân olmazsa, Cumhurbaşkanımız İzmir konusunda manipüle edilirse, 2009 ve 2019 hezimetini tekrar yaşamış oluruz. Başkaları bu konulara açık açık değinmediği için, Farzı Kifayet olarak beyan bize düşüyor. Mesuliyet üstümüzden kalksın! Arz olunur!”

Kazım Erten’in 2019 yılında yazdığı ve tekrar paylaştığı o yazı:

KARABAĞLAR'IN DÜNÜ BUGÜNÜ VE GELECEĞİNE BAKIŞ

Karabağlar, Üzüm Bağları, 'Kavacık Üzümü', Reşat Nuri Güntekin'in 'Çalıkuşu' Romanı'nı yazdığı yer'den çok daha fazlası olan bir ilçe!

1950 Senesinde Kestanepazarı Kur'an Kursu,

1953 senesinde İzmir İmam Hatip Lisesi,

1966 senesinde İzmir Yüksek İslam Enstitüsü Karabağlar'da Arapderesi'nde kurulmuş.

1967 senesinde Akevler Kredi ve Yardımlaşma Kooperatifi kurulmuş.

1972 Senesinde Akyazılı Vakfı Karabağlar Bahçelievler'de kurulmuş.

1878 Yılında Basmane’de kurulan İzmir Amerikan Koleji 1923'te Arapderesi'nin hemen yanında Göztepe’ye taşınmış

'Karabağlar Mobilya' Türkiye'de 'Ankara Mobilya' ve 'İnegöl Mobilya' kadar etkin Marka olmuş.

Karabağlar Türkiye'nin her yerinden göç almış.

Türkiye'nin Toplumsal, Siyasal Yapısını etkileyen Görüş ve Uygulamaları'nın üretildiği Türkiye Sosyolojisi ve Demokrasi'nin 'Silikon Vadisi!

"Vatandaşı olduğun ülkenin yasalarına uyacaksın. Yasadışı, illegal, gizli, kapaklı iş yapmayacaksın. Demokrasi içerisinde, Meşru zeminde Siyasi Parti üyesi olarak, Sivil Toplum Kuruluşu Üyesi olarak, faaliyetler gerçekleştirebilirsin. Kooperatif, Ortaklık kurabilirsin! Temel Şart, Meşru hareket edeceksin. Ekonomik faaliyetlerin de Aleni, Açık olacak. Alacaklı-Borçlu, Envanter,Bilanço Açık, Şeffaf, Kayıtlı olacak.

Her kes inancında özgürdür. İnsanlar sosyal Gruplaşmalarda da özgürdür. Mücadele edeceksin. Eğer baskı ve zulüm varsa, bu baskılar yaşamını tehlikeye sokuyorsa Hicret, Göç edebilirsin. Ancak, Vatandaşı olduğun Ülkenin Haini, İsyancısı, Kışkırtıcısı, Darbecisi olamazsın. İslam'ın Çağdaş, Demokratik, İnançlara saygılı Laiklik, Çoğulculuk Vizyonu budur." Ana temalı görüşler 1967 yılından bu yana Akevler'de geliştirilmiş. Adil Düzen ile Milli Görüşün Ar-Ge'si olmuş. Kooperatifçilik, Faizsiz Ortaklık Sistemi Uygulamaları ile Halka Dayanan Sosyal ve Ekonomik Çözümler üretilmiş.

Akevler'in Kurucularından önemli isimler Anavatan Partisi'nde de etkili Siyaset yapmışlar.

Ak Parti'nin Kuruluş Sürecinde, sonrasında Milletvekili, Bakanlık yapan önemli isimler Akevler Ortaklarından!

İslam'ın Çoğulcu Demokrasi, İnançlara Saygılı Laiklik, Çıkar Paralelliği, Fırsat-İmkan eşitliği İçerisinde rekabet, Serbest Piyasa, Yeni Düzen, Yeni Medeniyet Vizyonu Karabağlar'dan çıkmış!

Bu gün FETÖ olarak anılan o günün GÜLEN hareketi daha en başında AKEVLER'de öne sürülen fikirlere karşı çıkmıştır. 'Akyazılı, Yamanlar, GÜLEN' Hareketi'nin ilk çıkış, kuruluş yeri de Karabağlar'dır. Daha işin Başında, Açıklık, Alenilik ilkesine karşı çıkılmış!

Ana düşünceleri, "Müslümanlar Devletten zarar görür, mağdur edilir, hakları ellerinden alınır. Bu sebeple tedbirli olunmalı. Gerçek kişiler kendini açık etmemeli, Kod adı olmalı. Para, Ekonomik Faaliyetler de Kayıtdışı olmalı. Açık mücadele ile olmaz. Başarıya ulaşmanın yolu Gizli, Kayıtdışı Yapılanmadır." Temel ve Esas Kabülleri olmuş. Kapalılık, Gizlilik, Kayıtdışılık!

İlk Vakıfları olan 'Akyazılı'yı, Eğitim Kampüsleri 'Yamanlar'ı Karabağlar'da kurmuşlar.

Mısır el-Ezher Üniversitesi seviyesinde Kur'an, Arapça, Fıkıh, Usul-I Fıkıh okutabilen Kestanepazarı Kur'an Kursu' da Karabağlar'da kurulmuş. Türkiye'nin etkin kuruluşu 'İlim Yayma Cemiyeti''nden öncedir.

Kestanepazarı, İzmir İmam Hatip Lisesi, İzmir Yüksek İslam Enstitüsü de Karabağlar'da faaliyetlerini sürdürmüş.

Karabağlar Alevi Vatandaşlarımızın da yoğun ve etkin yaşadıkları bir yer. Uzundere'de, Limontepe'de ve başka mahallelerde Cemevleri bulunuyor.

'Uşşakî'lerin de merkezi Karabağlar'da. 'Haznevilerin de Karabağlar'da güçlü yapılanmaları var.

Farklı düşünce, ideolojik yapılanmaların temsilcileri, bir çok Dini Cemaatin Karabağlar'da merkezleri bulunuyor.

1970'li yılların ortalarından itibaren Köyden Kente Göç'ün yoğunlaştığı süreçten Karabağlar'da nasibini alıyor. Erzurumlular, Manisalılar, Mardinliler, Sivaslılar, Karslı'lar, Ağrılılar, Tokatlılar ve daha bir çok illerden gelip Karabağlar'a yerleşenlerin Güçlü Hemşehri Dernekleri mevcut.

Beş yüz bin nüfusa doğu giden, Türkiye'nin 45 İlinden nüfusu daha çok, İzmir'in seçmeni en çok ilçesi olan Karabağlar'ın, değinmeye çalıştığımız kısa geçmişi böyle!

Karabağlar sıradan bir ilçe değil! Türkiye'ye etki etmiş bir yer!

Karabağlar 2008 yılında Konak'tan ayrılarak İlçe oldu.

2009 Senesinde Cumhuriyet Halk Partisi Yerelde İktidar oldu.

Başlangıçta, ilk heyecanla, Karabağlar İlçe Merkezi, Meydanı, Karabağlar Belediye Hizmet Binası ve Kaymakamlık Binası Planlaması için adımlar atıldı. Ancak bu girişimler hayata geçirilemedi.

Sonrasında, Üçkuyular'da, bu gün para ile alınması mümkün olmayan Alan satıldı. Bununla, BURDA Alışveriş Merkezi satın alındı ve Karabağlar Belediye Hizmet Binası olarak Tadilatı yapıldı. Çok yüksek Maliyetler ile...

İlk Dönemde 'Nasreddin Hoca Rekreasyon Alanı' inşa edilmeye başlandı. Bu gün halen tam kapasite ile faaliyete geçirilebilmiş değil!

Karabağlar'ı yerelde yöneten CHP, Karabağlar'ın altyapı, Planlama alanlarında sorunlarına bütüncül çözüm getirebilmiş değil!

Karabağlar Türkiye'nin en büyük Kentsel Dönüşüm Alanı!

Yaklaşık iki sene İlçe Başkanlığı yaptığımız dönemde, Karabağlar'ın Altyapı, Planlama, Kentsel Dönüşüm, Sosyal Donatılar sorunlarını sürekli gündemde tuttuk.

Karabağlar'da 'Yenitepe İzmir' Projesi bir milyon iki yüz bin metrekarelik bir alanda inşa ediliyor.

İkiyüz elli bin metrekaresi rekreasyon alanı!

Karabağlar'ın Spor altyapısı, futbol, voleybol, basketbol sahaları bu alanda inşa ediliyor. Eğitim, Sağlık, Kültür için geniş alanlar ayrılmış. Aynı Zamanda Kentsel Stok Alanı. Kentsel Dönüşüm'de hakkını rızası ile buradan almak isteyenlere büyük imkanlar sağlanmış.

'Yenitepe' de Konut, Sosyal Donatılar, Rekreasyon Alanı, Spor, Sağlık, Eğitim Alanları İzmir'in en modern Yerleşim Alanı olarak inşa ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar'da 'Adabazlı Yerinde Dönüşüm' Planlamasını yaşama geçiriyor. Buna göre, Hak Sahipleri, başka yerlere aktarılmadan, bulundukları yerde konut edinme imkanına erişmiş olacak.

Süreç İşliyor. Planlama devam ediyor. Buna göre vatandaş isterse kendisi, isterse ortaklık olarak, isterse müteahhitle anlaşarak konut sahibi olabilecek.

Karabağlar'da Yerine Adabazlı Dönüşüm Türkiye'nin en özgün, adil projesi olarak yaşama geçirilecek.

Karabağlar, Uzundere'de İzmir Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi'ne kavuşuyor.

Dört yüz bin metrekare başlangıç olmak üzere, ihtiyaç halinde genişleme imkanı bulunan bir alanda Karabağlar Üniversite'ye kavuşuyor.

Poligon Askeri Atış Alanı olarak bilinen, Karabağlar Yerleşim Alanının içerisinde bulunan Alan 'Millet Bahçesi, Millet Ormanı' olarak Halka açılıyor.

Karabağlar Mobilya 'İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' olarak yeniden, çağdaş, gelişmiş imkanlarla, Mobilya Sektörü'nün öncüsü olarak öne çıkarılıyor. Karabağlar ve Buca sınırları içerisinde bulunan Mobilyacılar Sitesi de, yeniden planlanarak Modern Ticaret Merkezi'ne dönüştürülüyor!

İlçe Başkanlığımız döneminde mücadelesini verdiğimiz

İzmir Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi, Poligon Millet Bahçesi-Ormanı, Yerinde Adabazlı Kentsel Dönüşüm, Karabağlar Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi; Karar Aşamasından İcra, İnşa Aşaması'na getirildi.

Bunların tamamını birlikte, Bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman, Karabağlar'da sadece Depreme Dayanıklı Konutlar inşa edilmiyor! Eğitim, Öğretim, Kültür, Spor, Sağlık, Rekreasyon Alanları, Sosyal Donatılar, Millet Bahçesi, Ormanı ile Karabağlar'da Klasik bir Kentsel Dönüşüm değil,

'Sosyokültürel Dönüşüm ve Gelişim' vizyonlu bir Karabağlar inşa edilecek!

Karabağlar Türkiye'nin Sosyal ve Ekonomik Gelişmesinde Doğal Sosyal Laboratuvar'dır. Türkiye'nin Yenilikçi Düşünceleri'nin Ar-Ge'sidir.

Türkiye, 2019 Martta Yerel Seçimler'de Belediye Başkanlarını seçecek!

Karabağlar'ın kısaca geçmişi hakkında bilgi verirken,

İlçe Başkanlığımız döneminde de Karabağlar için mücadele verdiğimiz, hayata geçirmek istediğimiz projeler hakkında bilgi paylaşımı yapmak istedim.

2017 ve 2018 seneleri, Karabağlar için tarihe not düşülmesi gereken bir dönemdir! Karabağlar'ın geleceği ile ilgili büyük projelerin yaşama geçirilmesi konusunda, Ak Parti İktidarı'nın Karabağlar'ın Vizyon Projeleri hakkında ortaya koyduğu iradeyi ve kararlılığı tarihe not düşüyoruz!

Detayları merak edenler, iki sene boyunca, Ulusal ve Yerel Basında paylaşılan yüzü aşkın Basın Bültenine bakabilir.

1985 senesinden bu yana sınırları içerisinde yaşadığım, Ortaöğrenimimi, Üniversite Öğrenimimi yaptığım, evlenip yerleştiğim, çalıştığım, ekonomik falliyetlerde bulunduğum, ilçe başkanlığı yaptığım Karabağlar'ı önemsiyor ve ilçeme değer veriyorum.

İktidar Partisi'nin İlçe Başkanı olarak yaklaşık iki sene ilçemde görev yaptım!

Görev süresince, Karabağlar'a ve Karabağlar'da yaşayan hemşehrilerime karşı görevimi yerine getirmek için, bu büyük projelerin yaşama geçirilmesi için teşkilatımla birlikte yoğun çaba gösterdim!

Karabağlar için büyük mesafeler katettiğimizi düşünüyorum!

Haziran 2018 Genel Seçimler'de Milletvekili Aday Adaylığı için ilçe başkanlığı'ndan istifa ettim.

Bu yazıyı, ömrünün en değerli 35 senesini Karabağlar'da geçirmiş Karabağlar'ın Mukim'i olarak ele aldım!

Karabağlar'ın Türkiye'nin en önemli yaşam merkezi olması yolunda Yerel Yönetimler'in ne kadar önemli olduğu hepimizin malümu...

Karabağlar Vizyonlu, Âkil, Âdil, Birleştirici, Demokrat, Yapıcı, İnşacı bir Başkan ve Ekip ile yönetilmeyi fazlasıyla hakediyor!

2008'den bu yana Karabağlar'ın Kayıp Senelerine yeni seneler katmamalıyız!

Karabağlar için zaman, geleceği için doğru karar verme zamanıdır.

Karabağlar'ın geleceği için bir tercih yapmanın eşiğindeyiz!

Karabağlar'ın tamamına bütüncül bakabilen, Karabağlar'ın menfaatlerini her şeyin üstünde tutan, kararlı, güçlü, iradeli bir başkan ve ekip için bir irade ortaya koyacağız!

Âdil, istişarelere açık, baskı gruplarının etkisi altında kalmayacak, lobiler tarafından yönetilmeyecek, bilgili, deneyimli bir başkan ve ekip isteriz!

Gücünü Halktan alan, hiç bir şeyi, hiç kimseyi halktan üstün tutmayan, Karabağlar'ın Artı Değer'ini Sermayeye, Lobilere, çıkar gruplarına aktarmayacak bir başkan ve ekip...

Siyasi görüş, ideoloji, inanç, meşrep, mezhep, etnik ayırım yapmayan bir başkan ve ekip!

Kararımızı verirken, birilerinin adamı, personeli olmayacak, Karabağlar'ın Başkanı ve Ekibi olacak; gizli ajandası, kriptosu olmayacak, mahfillerin etkisi altında kalmayacak, objektif, hakemlik yapabilecek bir başkan ve ekibi için tercih yapacağız!

Karabağlar'da bir otorite boşluğu olduğunu düşünenler, Karabağlar Halkını etkileyip, illüzyonla, prodüksyonlarla Karabağlar'ı yönlendirebileceklerini düşünenler ellerinden geleni yapabilir!

Karabağlar, kendi geleceği için, bu sefer üzerine düşeni yapacak!

Karabağlar, Adabazlı Yerinde Dönüşümü, Artıdeğeri, Rantı Topluluğa bırakacak şekilde yapacak bir Başkan ve Ekibi bekliyor!

Karabağlar, Poligon Alanını, İzmir'in en büyük Sosyal Donatı Alanı olarak Karabağlar'a, İzmir'e kazandıracak bir Başkan ve Ekibi bekliyor!

Karabağlar, Mobilyacılar'a Karabağlar Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapacak, mobilyacılar sitesini Ticaret Merkezi yapacak bir Başkan ve Ekibi bekliyor.

Karabağlar, İzmir Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi'nin hızlı bir şekilde inşa edilmesine öncülük edecek bir Başkan ve Ekibi bekliyor.

Karabağlar, Kavacık Yönünde ilçeyi büyütecek bir Başkan ve Ekibi bekliyor.

Karabağlar, Yeni Eğitim Alanları, Spor Kompleksleri, Kültür-Sanat Merkezleri, Sağlık Merkezleri, Yüzme Havuzları, Sinemalar, Tiyatrolar inşa edecek bir Başkan ve Ekibi bekliyor.

Yarım Milyon İnsanın yaşadığı yer Karabağlar; Dile Kolay!

Bunlardan daha fazlasını hakediyor!

Karabağlar'a Hizmet etmeyi düşünen ve Başkan olmayı düşünen Belediye Başkan Adayları; Buyursunlar!

Bu Vizyon ve Perspektif üzerinden kendilerini halka arzetsinler!

"Bunlara gerek yok; Son kullanma tarihi geçmiş ideolojik söylemler, siyasi kutuplaştırmalar, Mezhep, meşrep polemikleri ile vatandaştan oyu alırız." diyorsanız, o zaman hep birlikte bekleyip sonucu görelim!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.