Cumhurbaşkanı Erdoğan küskün isimler için çağrıda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan küskün isimler için çağrıda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küskün isimlerin partiye dönüşü için hamle yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongrelerde teşkilat yönetimlerinin yarısına yakınını değiştireceği konuşulurken, yapılacak değişimde kırgın ve küskün konumdaki eski il ve ilçe başkanlarına görev verilerek partiden kopmaları önlenecek.

AK Parti'de, yeni kurulacak partilere, küskün partilileri kaptırmamak için hamle üstüne hamle yapılıyor.Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun bu yılın sonuna doğru kuracakları partilere tabandan geçişleri önlemeye çalışan AK Parti yönetimi, teşkilatı sıkı tutmak için çeşitli formüller geliştirmeye çalışıyor.

TAKVİM YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLDİ

AK Parti'nin son MKYK ve MYK toplantılarında 1 yıl öne çekilen kongre süreciyle ilgili sunum yapılırken, takvim de yeniden gözden geçirildi. Delege seçimlerinin bu ay sonuna kadar tamamlanacağı, aralık ayında belde kongrelerinin, ocak ayından itibaren de ilçe kongrelerinin başlayacağı bilgisi verildi.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski il başkanları toplantısında büyük kongrenin 2020'nin sonuna doğru yapılacağını açıkladı. Erdoğan'ın, kongrelerle teşkilat yönetimlerinin yarısına yakınını değiştireceği belirtiliyor.

KIRGIN VE KÜSKÜNLER YENİDEN KAZANILACAK

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre teşkilatlarda yapılacak değişimde, kırgın ve küskün konumdaki eski il ve ilçe başkanlarına görev verilerek partiden kopmaların önlenmesi amaçlanıyor. 400'e yakın eski il başkanının bazılarının, önümüzdeki yıl yapılacak büyük kongrede 1450 delege arasında yer alması beklenirken, delege olamayanlara ise teşkilat yönetimlerinde görev verilmesi üzerinde duruluyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.