Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mursi öldürülmüştür!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mursi öldürülmüştür!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde; 

Mursi’nin ardından söylenenleri hatırlayınız. CHP zihniyeti onun benzerleri benimle ilgili de ne diyorlardı, Mursi içeri atıldığı zaman Erdoğan’ın akıbeti de onun gibi olacak diyorlardı. Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı? Mesele bu kadar önemli… 

Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Korku asla yakışmaz.

'20 DAKİKA BOYUNCA ÇIRPINIYOR KİMSE MÜDAHALE ETMİYOR'

Mursi mahkeme salonunda 20 dakika yerde maalesef çırpınıyor. Orada yetkililer Mursi’ye müdahale etmiyorlar. Mursi eceliyle değil öldürülmüştür.

Mursi’nin vasiyeti vardı. Köyüne defnetmediler. Devlet kendi belirlediği yere defnetti. Çünkü korkuyorlardı. Korkaklar zafer anıtı dikemezler. Bunu böyle biliniz.

Biz Türkiye olarak bununla ilgili süreci takip edeceğiz. Uluslararası mahkemelerde Mısır’ın yargılanması için ne varsa yapacağız. İslam İşbirliği Teşkilatını göreve davet ediyoruz.

G-20 zirvesi bu noktada önem arz ediyor. Batı’ya sesleniyorum. Demokratlıkla değil vicdanla ilgilerinin olmadığını müşahade ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.