Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi törende çok sert konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi törende çok sert konuştu!

Yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 32 bloktan oluşan kırmızı beyaz kulelerinin son bloğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile yapılan törenle yerine yerleştirildi.

Yapımı tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak, renkleri, figürleri ve diğer özellikleriyle "simgelerin köprüsü" olacak köprünün son blok yerleştirme törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile katılarak açıklamalarda bulundu. 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu işlemle 4 kulenin de bütün blokları tamamlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Çanakkale Boğazı'na köprü inşaatı asırların hayalidir. Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu.

Dünyanın en uzunu ünvanına layık olan bu köprü boğazı süsleyecektir. 2023 metrelik orta açıklığı 2023 hedeflerimizin de bir ifadesidir. Rastgele konulmuş bir hedef değildir.

Feribotla 1.5 saat süren boğaz yolculuğu köprü ile 6 dakikada tamamlanacak. Bu sayede elde edilecek vakit ve yakıt tasarrufu da ülkemizin kazanç hanesine yazılacaktır.

Gece gündüz yürüttüğümüz çalışmalarla 18 bin kilometreyi aşkın bölünmüş yol inşa ederek toplam bölünmüş yol uzunluğunu 27 bin kilometrenin üzerine çıkardık. Havayolu ulaşımını herkesin erişeceği seviyeye getirdik.

Güçlü ulaşım altyapımız bizi ileri taşıyacak. Ülkemizi getirdiğimiz yerin önemini çok daha iyi görüyoruz.

Yurdun dört köşesine binlerce hastane inşa ettik, cihazlarla donattık. Sağlık çalışanı sayımızı 1 milyonun üzerine çıkardık. GSS ile tüm vatandaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturduk.

Biz bunları yaparken CHP'nin başını çektiği bir kesim, hep işlerimizi engellemenin, yalan ve iftira ile önümüzü kesmenin gayreti içindeydi. Şehir hastaneleri projelerimize demediklerini bırakmadılar.

Ülkemizi şehir hastaneleri ile doldurmayı sürdürüyoruz. Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ikinci kısmını Japonya Başbakanı ile açarak birlikte hizmete sunacağız.

Maalesef bu zihniyet salgın sürecinde ortaya çıkabilecek acil ihtiyaçları karşılamak ve daha sonra da kaliteli sağlık hizmeti vermek için başlattığımız hastane inşaatlarına dahil tahammül edemiyor. 

Sınırlarımız içinde ve dışında PKK'sından FETÖ'süne kadar tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz.

İçişleri Bakanlığımızın sokağa çıkma kısıtlamasından etkilenen vatandaşlarımıza hizmet için oluşturduğu Vefa Hizmet Destek Grupları'na yapılan saldırılar da aynı alçak zihniyetin ürünüdür. Van'da hain saldırıyı gerçekleştirenler bedelini ödeyecekler. 

Devletin askerine, polisine, vatandaşlarına hizmet için çalışan görevlilerine saldıranlar bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir.

PKK'nın Van'da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP'liler Adana'da hakaret ve yumrukla yapmıştır.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun törende yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

Bugün 318 metreyle tarihi bir başarıya imza atıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü tarihimize bir saygı duruşudur.

Biz 1915 Çanakkale Savaşı'nda Çanakkale geçilmez dedik. O gün savaşta şehit olanlara bir vefa borcudur bu proje. 

1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında 2 yakadaki merkezler 6 dakikaya inecektir.

1915 Çanakkale Köprüsü bölgemizdeki ticaret yollarını birbirine bağlayarak ekonomiye katkı sağlayacaktır.

Proje bitince 567 milyon lira yakıt ve yol tasarrufu sağlayacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.