Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST İzmir'den seslendi: İstismar siyasetiyle gemisini yürütenlere yeter diyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST İzmir'den seslendi: İstismar siyasetiyle gemisini yürütenlere yeter diyeceğiz

TEKNOFEST İzmir'e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Yerel seçimlerine ilişkin mesajlar vererek, "İzmirlinin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor. İstismar siyasetiyle gemisini yürütenlere yeter diyeceğiz" dedi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir'in 3. günü coşkuyla geçiyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir'e katılım sağladı.

5019766.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Biz Hindistan'dan Amerika'ya dünyanın dört bir yanında ülkemizi temsil ettikten sonra İzmir'e geldik. İzmirli gençlerimizle kucaklaşmaya geldik. Milli teknolojimizin hamlesi, sembolü TEKNOFEST 2023 vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Her birinize sevginiz, maşkınız ve dayanışmanız için teşekkür ediyorum. Bizleri aydınlık yarınlarımızın teminatı olan siz gençlerimizle buluşturan tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Pogramın icraasına katkı veren herkesi tebrik ediyorum. Bu sene cumhuriyetimizin 100'üncü yılına ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Tarihimizin bu dönüm noktasını, anlamına ve önemine uygun bir şekilde kutlama gayretindeyiz. Geniş bir alana yayılan çeşitli etkinliklerle cumhuriyetimizin bir asırlık heyecanını gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. TEKNOFEST'te bunlardan biridir. TEKNOFEST coşkusundan, TEKNOFEST'in bu muhteşem atmosferinden mümkün olduğu kadar fazla sayıda gencimizi istifade ettirelim istiyoruz. Bu amaçla tek il yerine TEKNOFEST'i 3 ilde tertiplemek istedik. 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul, 2 milyon ziyaretçiyle kendi rekorunu kırmıştır. Türkiye'nin savunma sanayi hamlelerinin siyasi sebeplerle hedef alındığı bir dönemde 2 milyon gencimiz TEKNOFEST'e sahip çıktı. Festivalimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ankara'nın misafiri oldu. TEKNOFEST Ankara'da 943 bin ziyaretçiyi ağırladı. Tam 4 gün boyunca Ankaralı gençlerimiz bir teknoloji şöleni yaşadı. Bugün de TEKNOFEST 2023'ün son durağı olan güzel İzmir'deyiz.

İZMİR'DE 330 BİN ZİYARETÇİ

İzmirli kardeşlerime bu güzel programa ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum. İzmirli gençlerimiz de TEKNOFEST'e çok yoğun ilgi gösteriyor. Her yaş grubundan insanımızın Çiğli'ye gelerek şu gurur tablosuna şahitlik ettiğini memnuniyetle görüyoruz. Teknolojiye meraklı evlatlarımızın mutluluğunu, coşkusunu gördükçe ülkemiz adına umutlarımız katlanıyor. Şu ana kadar 330 bin ziyaretçiyi ağırlayan festivalin her açıdan İzmir'e ve cumhuriyetimizin 100'üncü yılına layık bir etkinlik olacağına inanıyorum. İzmirli gençlerimizle birlikte çevbre şehirlerimizde yaşayan kardeşlerimizi de bu göz kamaştırıcı teknoloji şölenine davet ediyorum. Gelin dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalini tecrube etme fırsatını kaçırmayın. arkadaşlarınızla organize olun, çocuklarınızın elinden tutun. Teknolojiye ilgi duyanları teşvik edin. İmkanı olmayana yardım edin, destek olun. Bir yolunu bulup, bir fırsat oluşturup buradaki vizyonu, ufku, gayreti ve başarıyı yerinde görün.

"KOLTUK KAVGALARINI BIRAKIP 1 GÜNLÜK MOLA VERSİNLER"

İzmirli kardeşlerimizi davet ederken şehrimizin yeni ve eski milletvekillerini de unutmuyoruz. İleri teknolojiyi, ülkemiz yerine ta 10 bin km uzakta arayanları da buraya davet ediyoruz. Bitip tükenmeyen koltuk kavgalarına yalnızca bir günlük TEKNOFEST molası vermeleri kendileri adına büyük kazanç olacaktır. Bugün burada sadece milli teknoloji hamlelerimizin ürünlerini görmüyoruz. Büyüyen, yükselen, güçlenen, sınırları aşan, özgüven ve iddia sahibi Türkiye'nin yükselişine de şahit oluyoruz. Çiğli Hava üssünde Kızılelma, Akıncı, Anka, Hürjet, TB2, TB3, Gökbey, Atakla birlikte mücadele var, gayret, sabır, azim, cesaret var. Burada zorluklar karşısında yıkılmayan güçlü bir irade var. Burada başarmaya sevdalı yürekler var. Hayallerine giden yolda engel tanımayan gençler var. Burada ayağına vurulan asırlık zincirlerini parçalayan Türk milleti var. Burada Türkiye Yüzyılı'nın gönülleri aydınlatan ışığı var. Yapamazsınız diyenlere inat, biz imkansız görülen nice hayali kısa sürede gerçeğe dönüştürdük. Bu milletin inandığında neleri başaracağını gösteren, yürek ve alın teriyle büyük bir başarı hikayesi yazan TEKNOFEST gençliğine teşekkür ediyorum. Sizler Türkiye'nin parlak geleceğisiniz. Sizler canları pahasına bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan aziz şehitlerimizin kabul olmuş duasısınız. Millete sevdalı bu vizyonerlerin engellere rağmen başlattıkları hamleyi sizler omuzlayacak ve hak ettiği yere taşıyacaksınız. Ömrünü ülkesi ve milletine hizmete adamış bir siyasetçi olarak sizin parıldayan gözlerinizde yarının güçlü Türkiye'sini görüyorum.

Açtığımız gedikten gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin ayak seslerini içimizdeki gafiller duymasa da tüm dünya duyuyor, biliyor. Sizlerin başarıları milletimizle birlikte Asya'dan Afrika'ya, Balkanlar'dan Türkistan'a gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize de cesaret aşılıyor. 30 yıllık işgalin ardından özgürlüğüne kavuşan Karabağ'da 30 sene sonra evlerine dönen evlerine dönen muhacirler sizin için dua ediyor. Rabbim hiçbirinizin ayağına taş değdirmesin.

"DAYATMACI, BASKICI DEĞİL ÖZGÜRLÜKÇÜ OLDUK"

Biz 40 yılı aşkın süredir siyasetin içindeyiz. Hayatımız boyunca Türkiye'ye hizmet etmenin, eser kazandırmanın, ülkemiz önündeki taş ve mayınları temizlemenin mücadelesini verdik. Siyaset yolculuğumuzda hep gençlerle beraber yürüdük. Gençlerin yol arkadaşı olmaktan bahtiyar olduk. Hangi görüşe, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsun, bu ülkenin gençleriyle her zaman iftihar ettim. Kimseyi yaşam biçimi, kılık kıyafeti, inancı, kimliği dolayısıyla ötekileştirmedik. Sizi harf oyunlarıyla, ideolojik at gözlükleriyle tanımlamaya çalışanlara prim vermedik. Dayatmacı, baskıcı, yasakçı değil, tüm vatandaşlarımızla birlikte gençlerimizin özgürlükçü alanlarını genişletenlerden olduk. Bugün de aynı bakış açısıyla hareket ediyoruz. Ne yapıyorsak sizin istikbaliniz için yapıyoruz. İçeride ve dışarıda bitirdiğimiz ve verdiğimiz bütün mücadelelerinin amacı size daha güçlü, daha itibarlı ve daha yaşanabilir bir Türkiye teslim etmektir.

"İZMİR'E 225 MİLYAR LİRA YATIRIM"

Biz artık sizin zamanınızın misafirleriyiz. Bizler öncekilerin bedel ödeyerek bizlere bıraktığı emaneti 40 yıldır onurla taşıdık ve bugünlere getirdik. Bugün burada Türkiye'yi her alanda başarıdan başarıya koşturduk. Derslik sayımızı 343 binden 620 bine, üniversite sayımızı 76'dan 208'e, yurt kapasitemizi 182 binden 950 bine, gençlik merkezi sayımızı 9'dan 464'e, araştırma geliştirme merkezi sayımızı 0'dan bin 289'a, Tasarım merkezi sayımızı 0'dan 324'e, Teknopark sayımızı 2'den 98'e çıkardık. Sadece İzmir'de inşa ettiğimiz derslik sayısı 11 bin 687'dir. Şehrimizde 26 bin kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. İlimizde 3'ü devlet olmak üzere toplam 4 yeni üniversite kurduk. İzmir'e 4 teknopark kazandırdık. Güncel rakamlarla İzmir'e yaptığımız yatırımların tutarı 225 milyar liradır. Ülkemiz genelinde teknolojiye yönelik farkındalığı arttırmak için 81 ilimizde 100 dene yap teknoloji atölyesi kurduk. Uzmanlaşmayı teşvik etmek gayesiyle 12 bin öğrencimizi lisansüstü eğitim için yurtdışına gönderdik. Burada saymaya kalksak saatler sürecek nice işe, yatırıma, reforma ve projeye imza attık. Bunlarla yetinmiyoruz, hizmet çıtamızı sürekli yukarı taşıdık. Bir taraftan 6 şubat depremlerinin yaralarını sararken diğer taraftan gençlerimize olan sözlerimizi tek tek yerine getiriyoruz.

Gençler, depremin ekonomimize yüklediği 105 milyar dolarlık faturaya rağmen size mahcup olmamak adına gereken fedakarlığı sergiledik. Son kabine toplantımızda gençlerimize yeni müjdeler verdik. Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize seçim döneminde vaat ettiğimiz cep telefonu ve bilgisayar desteğiyle ücretsiz 10 GB'lık internet sözümüzü tutuyoruz. Aile ve gençlik bankasıyla ilgili kanun teklifini de Cumhur İttifakı olarak yakında meclise sunuyoruz. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte ilk etapta deprem bölgesinde pilot projeleri hayata geçireceğiz. Deprem mağduru gençlerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacağız. Aldığımız kararların siz gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

"DEMORKAT DEDE MASKESİ"

Başkaları ne yaparsa yapsın, biz sizin için koşturmaya devam edeceğiz. Seçim döneminde gençlerin demokrat dedesi maskesi takanların söz konusu koltukları olunca nasıl faşizan hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Daha düne kadar dürüstlükten, şeffaflıktan bahsedenlerin iktidar uğruna birbirlerine nasıl yalan söylediklerini de hep beraber takip ediyoruz. Gençlerimizde hayal kırıklığına yol açan bu utanç sahnelerine rağmen biz siyasette güvenin zedelenmemesi için duruşumuzu asla bozmayacağız. Özellikle siz gençlerimize karşı daima harbi davranacak, aramızdaki gönül bağının sarsılmasına müsaade etmeyeceğiz.

"TOGG'UN ÜRETİMİ ARTARAK DEVAM EDİYOR"

Dünya merkezinde inovasyon, yapay zeka ve robotik teknolojilerin bulunduğu çok farklı bir yere doğru gidiyor. Biz de Türkiye olarak bu yarışta geri kalmamaya çalışıyoruz. Ulusal yapay zeka stratejimizi 2021 yılında yayınladık. Dijital Türkiye vizyonumuz doğrultusunda kamu hizmetlerinde dijital teknoloji araçlarını yaygınlaştırıyoruz. Elektronik devlet uygulamamızda 7 bin 300 hizmet sunuluyor. Şu an yaklaşık 64 milyon insanımız elektronik devlet kapısını kullanıyor. Gerek etkinliği ve yaygınlığı bakımında Avrupa'da örnek gösterilen bir sistem kurduk. Şu an dünyanın gelişmiş denilen ülkkelerinde bile sıraya girerek yapılan işlerin çoğunu bizim insanımız telefonundan elektronik devlet kapısını kullanarak saniyeler içerisinde hallediyor. Birileri hala akıl almaz iddialarla karalama kampanyalarını sürdürse de ilk yerli elektirkli aracımız TOGG'un üretimi artarak devam ediyor.

TESLA'YA DAVET

Geçen haftaki ABD ziyaretimizde 'rekabet iyidir' diyerek Tesla'yı da ülkemizde yatırım yapmaya davet ettik. Hava gücümüzle çarpan etkisi oluşturacak Kızıl Elma'yla ilgili olan testlerimizi hızla tamamlıyoruz. Kızıl Elma'nın envantere girmesiyle bu alanda çığır açıyoruz. Kaan ismini verdiğimiz 5. nesil milli uçağımızın tanıtımını yaptık. Üretim süreçlerini adım adım gerçekleştiriyoruz. Savunma sanayi alanında hepsi birbirinden kritik 850 farklı projeyi hayata geçiriyoruz. Dünyadaki ilk SİHA gemisi olan TGC Anadolu denzilerimizde bayrağımızı gururla dalgalandırıyor. Savunma sanayi hamlelerimzle birlikte ihracaatımızda artıyor. Savunma ihracatında bu yılki hedefimiz 6 milyar doları aşmaktır. Nasıl bu alandaki ihracatımızı 248 milyon dolardan 4,5 milyar dolara çıkardıysak bu rakamların üstünü de yakalayacağız. Diğer alanlarda olduğu gibi savunmada da tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar gece gündüz demeden çalışacağız.

"İZMİRLİNİN İRADESİNİ ÇANTADA KEKLİK GÖRENLERİN İŞİ ZOR"

Son seçimlerde milletimize güven tazelemesiyle Türkiye'nin savunma atılımlarına dokunmaktan kifayetsiz muhterislerin heveslerini kursaklarında bıraktık. İktidara giden yolu milletin iradesi yerine FETÖ'den PKK'ya terör örgütleriyle iş birliğinde arayanlara unutamayacakları bir ders verdik. Tavrımızı hizmetten, eser siyasetinden kullanarak ülkemizin önünde yepyeni pencereler açtık. 31 Mart 2024 Mahalli yerel seçimlerinde bu kazanımları ileri taşıyacağız. İzmir başta olmak üzere fetret devri yaşayan şehirlerimizin tekrar hak ettiği hizmetlerle buluşmasını sağlayacağız. İzmir, İstanbul, Ankara buna hazır mıyız? İzmirlinin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor. İstismar siyasetiyle gemisini yürütenlere yeter diyeceğiz. İzmir'i gerçek belediyecilikle tanıştırmakta kararlıyız. Bu şehrin yatırım ve eser hizmet siyasetine ihtiyacı var. Bunu ancak biz yaparız. Bu noktada bir milat olmasını diliyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.