Cumhurbaşkanı Erdoğan Yozgat'ta Toplu Açılış Töreninde

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yozgat'ta Toplu Açılış Töreninde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yozgat'ta düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada önemli konulara değindi. 

Yozgat'ta toplu açılış törenine katılan Erdoğan terörle mücadelede 2015 yılının temmuz ayından bu yana verilen şehit sayısının 300'ü geçtiğini ifade ederek;  "Şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." dedi.

Kuran'ın Bakara Suresi'nin bir ayetini alıntılayan Cumhurbaşkanı, "Allah yolunda ölenlere öldürülenlere ölüler demeyin" diyerek, operasyon yapmak isteyenler diyerek itham ettiği odaklara; "Ya siz ne zannediyorsunuz bu toprakları. Bu topraklar normal bir toprak değil şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Tek devlet, devlet içinde devlet yok" şeklinde konuştu.

 

Teröre yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda Yozgat'ın 10 şehit verdiği bilgisini aktaran Cumhurbaşkanı yakın zamanda şehit olan Osman Berkaya'ya rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Temmuz ayından itibaren 300'den fazla şehit verildiğini söyleyen Erdoğan; "Teröristlerin verdiği kayıplar bunun en az 10 katı. Şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Milletimiz bayrağımız vatanımız, devletimiz saldırı altındayken, 'haydi yavrum git ya gazi ol ya şehit diyerek' evlatlarını vazifeye gönderen tüm annelerin ellerinden öpüyorum." cümlelerini kurdu.

Operasyon yapmak isteyen birileri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Ya siz ne zannediyorsunuz bu toprakları. Bu topraklar normal bir toprak değil şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Tek devlet, devlet içinde devlet yok." dedi.

"Beddualar sallıyor. Ne oldu, hangisi tutuyor?"

Öte yandan Erdoğan Pensilvanya'dan beddualar sallıyor diyerek cemaate de yüklendi.  "Ne oldu, hangisi tutuyor? Tutmaz, tutmaz. Samimi değilsin, dürüst değilsin. Bu toplumu, milleti, ümmeti parçaladın." diyen Cumhurbaşkanı, devlet içerisinde yanlış yola gidenlerin,  yanlışlarından vazgeçmesini temenni ederek; "Hala işin hakikatini bilmiyorlar. Bizim, Allah'tan başka ubûdiyet görevini yerine getireceğimiz bir güç yoktur." ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.