Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye net mesaj! 'Eylül sonuna kadar olmazsa...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye net mesaj! 'Eylül sonuna kadar olmazsa...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ABD terör örgütü için güvenli bölge oluşturmanın peşinde. Eylül ayı bitmeden güvenli bölge oluşturulmazsa kendi yolumuza gideriz" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Suriye sınırını büyük ölçüde güven altına aldık.  Anlaşılan o ki; müttefikimiz bizim için değil terör örgütü için güvenli bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz.   Hiç kimse masum insanları terör örgütlerinin veya zalim rejim güçlerinin tehditleri altında yaşamaya mecbur bırakamaz. Ne Fırat'ın doğusunda ne de İdlib'de insanlık dışı böyle bir duruma müsaade etmeyeceğiz. Bize bu mücadelede gereken destek verilmezse, ülkemizdeki mültecilerin önünü alamayız. 

Eylül ayı bitmeden Fırat'ın doğusunda kendi askerlerimizle fiilen güvenli bölge oluşumunu başlatmamış olursak, artık kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacaktır. Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir. Orada bir milyon kişiyi iskan etmek için tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız. Bunun için ne kadarlık bir güç gerekiyorsa o kadarını kullanmakta kararlıyız. Bölge halkı zaten bizim yanımızda olacaktır.  Bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Türkiye daha güçlü, daha da güçlü olacak.  Artık bize yan bakanlara biz de gereğini yapıyoruz. 

Faiz en kısa zamanda tek haneli rakamlara inecek. Buna bağlı olarak enflasyon da düşmüş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.