Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çiftçilere müjde! "Onları desteklemeyi sürdüreceğiz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çiftçilere müjde! "Onları desteklemeyi sürdüreceğiz” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Buğday, arpa, çavar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz" dedi. 

Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak Mart ayı sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükseltilen nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart’a kadar uzatıldığını belirten Erdoğan, çiftçilere gübre desteği ile ilgili 2 müjde verdi. 

Erdoğan, ”Bay Kemal çok heyecanlanıyor, acaba bu müjde neydi diye, tekrar edeyim, gübre desteklerini küresel emtia fiyatlarında yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurarak yüzde 100 artışla 2 katına çıkartıyoruz. Buğday, arpa, çavar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ise ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme ödemesini dekara 20 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal. Bu destek ödemeleri çiftçilerimizin kaynağa en çok ihtiyaç duydukları ilkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır. Çiftçilerimiz üretmeye devam ettikleri müddetçe biz de onları desteklemeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.