Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elon Musk'a TEKNOFEST İzmir daveti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elon Musk'a TEKNOFEST İzmir daveti

ABD ziyareti sırasında Elon Musk ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ünlü teknoloji girişimcisini TEKNOFEST İzmir'e davet ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu görüşmelerine katılmak için ABD’nin New York kentini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında Genel Kurul’a hitabın yanı sıra çeşitli temaslarda da bulundu.

aw032630-02.jpg

Bu kapsamda Elon Musk ile görüşen Erdoğan, medya temsilcileriyle bir araya gelerek yaptığı açıklamada, Tesla’nın Türkiye’de fabrika kurması ve uydu projesi hakkında, “Musk ile gerek Tesla'nın Türkiye'de yatırım yapması gerekse uzay çalışmalarında müşterek adım atma konularını görüştük. Arkadaşlarımızla bir çalışma inşallah yapacaklar. Ben kendisini İzmir TEKNOFEST'e davet ettim. İzmir TEKNOFEST'e de büyük ihtimalle gelecek. Yanında genel müdürü de vardı ona da talimatı verdi ve özellikle de Efes'e vurgu yaptı. ‘Ben İzmir'in methini duydum ve İzmir TEKNOFEST'e katılmaya çalışacağım’ dedi. Arkadaşlarımız da kendileriyle irtibat halinde olacaklar. İnşallah İzmir'e gelirse gençlerimizi çok çok cezbeden bir İzmir TEKNOFEST'i olur. Türkiye’nin İHA ve SİHA’larını takip ettiğini ve başarılı bulduğunu anlattı. Ülkemizin son yıllarda teknoloji alanında elde ettiği başarıların farkında ve bilincinde. Bu da yatırımlarını Türkiye’ye taşıması için itici güç olacaktır. Sadece Musk değil, bu konulardaki başarılarımızı artık bütün dünya takdir ediyor. Akıncımız, Kaanımız, Kızılelmamız, ATAK’tan Hürküş’a varıncaya kadar her adım çok yakından izleniyor ve ses getiriyor. Sadece savunma sanayi sektöründe olanlar değil, ülkelerin halklarına varıncaya kadar attığımız adımların ne kadar ilgiyle izlendiğini görmek bizi memnun ediyor. Azerbaycan’da gerçekleştirilen TEKNOFEST’te yerli ve milli teknolojilerimizin ne kadar bilindiğini ve milletimizi gururlandırdığına şahit olduk” ifadelerini kullandı.

aw032630-04.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.