Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar! "Libya'da barışın anahtarı Türkiye'dir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar! "Libya'da barışın anahtarı Türkiye'dir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da barışın anahtarı Türkiye'dir" açıklamasını yaptı

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bugün çok önemli bir zirve için Alman şansölyesi Merkel ile görüşmek üzere Berlin'e gideceğiz. Darbeci Hafter yüzünden yüzlerce sivil hayatını kaybetti. DAEŞ ve El Kaide gibi terör örgütlerinin Libya'da yeniden zemin kazandığını görüyoruz. 

LİBYA'DA BARIŞIN ANAHTARI TÜRKİYE'DİR

Türkiye, Libya'da barışın anahtarı olmuştur. Sayın Putin ile yaptığımız çağrı Darbeci Hafter'in dizginlenmesinde büyük rolü oynadı. Zirvenin Libya'yı feraha kavuşturacak olmasını temenni ediyorum.  İdlib'te yaşanan katliamı da Berlin'de dile getireceğiz. 

Soru ve Cevap: 

Yunanistan Almanaya'ya davet edilmediği için çok rahatsız. Libya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma Yunanistan'ı çıldırtmıştı. Hafter'le yapılan anlaşmanın anlamı yok. Sarrac BM tarafından kabul görmüş biri. Hafter'i Yunanistan'a davet etti. Orada verdikleri pozlarla Almanya'ya gitmemesini rövanşist anlayışla bunu yaptılar. Bunun bir kıymeti harbiyesi yok. Hafter Almanya'ya geldiği zaman orada neler söyleyeceğini göreceğiz. Mitoçakis yanlış yapıyor. Türkiye ile ilişkilerde de yanlış yapıyor. 

LİBYA SEÇİMLERİ

Silahların gölgesinde seçim yapılması doğru olmaz. Önce bu toplantıdaki gelişmeleri ve sonuç bildirgesini görmemiz lazım. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.