Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kılıçdaroğlu açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kılıçdaroğlu açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanında açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kılıçdaroğlu eğer aday olacaksa, gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa, partisi için de ülkemiz için de isabetli olur" açıklamasını yaptı. 

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

Canları pahasına Karabağ'ı işgalden kurtaran şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum.  Türkiye olarak bu haklı mücadeleye destek verdik.44 gün süren çetin mücadeleler sonucunda hamdolsun bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında dalgalanıyor.  Milletimiz ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz 30 yıllık adaletsizliğe son verilmesinin sevincini yaşıyor. Milletimizin tek parti CHP'sinin  1944 yılında Boraltan Köprüsü'nde ülkemize yaşattığı utançtan kurtarmış olduk. Azerbaycan'a desteğimiz bundan sonra da devam edecektir. Azerbaycan halkının haklı sevincine ortak olacağız.  Önümüzdeki süreçte atılacak adımlara ilişkin fikir alışverişinde bulunacağız.

PARTİMİZ İÇİN İSABETLİ OLUR

Sayın Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir adım atacağı konusunda bu bizim derdimiz değil, kendi derdidir. Yaptığı açıklama da cevabı da sulandırılmış bir cevaptır. Eğer aday olacaksa gerçekten düşünüyorsa partisi için de ülkemiz için de isabetli olur. AB ile ilgili şu anda 10-11, yani bu konuda Türkiye'ye yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz. Zaten biz 1963'ten beri AB, bize zaten yaptırım uyguluyor. Hiçbir zaman AB dürüst davranmamıştır. Hiçbir zaman AB verdiği sözün arkasında durmamıştır. Ama biz o günden bu güne sabrettik, sabrediyoruz. 

(Miçotakis'in açıklamaları...) Bu konuyla ilgili olarak zaten Sayın Miçotakis'in bu açıklamaları sürekli masadan kaçanlar bunlar. Hiçbir zaman masada durmadılar. En son Stoltenberg masaya çağırdığında kaçtılar. Ondan önceki süreçte de masadan kaçtılar. Farklı bir adım da örneği Arnavutluk-Yunanistan-Türkiye arasında adım atılsın denildi. Hep yalan üzerine siyaset... Böyle bir yaklaşım içindeler. Biz ise dünden bu güne nasıl dik durduysak bundan böyle de dimdik yolumuza devam ediyoruz.

Doğu Akdeniz'de hakkımız neyse haklarımızı korumaya devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs'ın haklarını korumaya devam edeceğiz. Buralardan taviz vermemiz asla mümkün değildir.   Yunanistan dürüst davranırsa bizler de masada olmaya devam ederiz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.