Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Merkez Bankası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Merkez Bankası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

17 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimize baktığımızda gerçekten göz kamaştırıcı bir tabloyla karşılaşıyoruz. Bu dönemde Türkiye vesayetle mücadeleden terör saldırılarına, ekonomik sabotajlara kadar pek çok sıkıntıyla da yüzleşmek zorunda kalmıştır. Bugün ellerine imkân geçse AK Parti'yi yerle yeksan etmek isteyeceklerinden hiç şüpheniz olmasın. Vesayet güçleri ülkeyi yönetmemizi engellemenin yanı sıra bir engel olarak gördükleri Cumhurbaşkanını da bize seçtirmek istemediler. Milletimizi hakem tutarak bunu aştık. 

Gezi dönemi olaylarını hatırlayın. Sokaklarda terör estirildi. Bu vandallara eyvallah etmedik. Sokakları onlardan temizledik. Ardından FETÖ'nün 17 Aralık emniyet ve yargı girişimiyle hükûmetimize ilk darbesi geldi. Çukur eylemleri meydana geldi, bunu da boşa çıkardık. Her girdiğimiz seçimden birinci parti olarak çıkmaya da bu sırada devam ettik. Bu defa doğrudan silaha başvurdular. 15 Temmuz darbe girişimi dünya demokrasi tarihinin en şanlı direnişi olarak kayıtlara geçmiştir.

ERDOĞAN'DAN EKONOMİ AÇIKLAMALARI

Bugün Türkiye düşük ve orta gelir düzeyini geride bırakarak yüksek orta gelir düzeyine mensup bir ülke haline gelmiştir. Ülkemizi ekonomide fevkalade ileriye taşıdık. Ekonomimizi 2013-2018 arasında yılda ortalama yüzde 5,6 oranında büyüttük. Dünyanın 13. büyük ekonomisi durumundayız.  İhracatımızı 36 milyar dolardan 171 milyar dolara yükselttik. Car dengemiz tarihimizde ilk defa 5 milyar dolar fazla verir hale geldi. Turizmde 42 milyona ulaştık, yıl sonuna kadar 50 milyona ulaşacağız. IMF biden 5 milyar Avro borç istedi. Arkadaşlara dedim ki, verin. Sonra baktılar ki bu çılgın Türklerin sağı solu belli olmaz, herhalde verecekler, almaktan vazgeçtiler. Son dönemde yaşadığımız sıkıntılara rağmen gerek kamu borç oranında, gerek diğer borç kategorilerinde gelişmiş ülkelerden çok daha iyi bir durumdayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.