Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net 'Kanal İstanbul' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net 'Kanal İstanbul' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri kapsamında Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldi. Erdoğan geçlerin Kanal İstanbul sorusunu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunun Montrö ile uzaktan yakından ilgisi yok. Montrö İstanbul Boğazı ile ilgili bir sözleşme idi. Dolayısıyla kendi bağımsızlığımızı, egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz. Montrö ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacaktır. Kanal İstanbul'umuzu İstanbul'umuza kazandırdığımızda İstanbul çok daha büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak. İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri kapsamında Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldi. Erdoğan geçlerin Kanal İstanbul sorusunu yanıtladı. Kanal İstanbul'un İstanbul'a bir manada kazanımları olacağına dikkat çeken Erdoğan, "42-43 kilometre uzunluğu olan bir kanal burası. Bu kanalla Karadeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz. Bununla birlikte Karadeniz ve Marmara tarafından gelen gemilerin oradaki bekleme veya beklememeleri bizim kudretimizde. Bunun Montrö ile uzaktan yakından ilgisi yok. Montrö İstanbul Boğazı ile ilgili bir sözleşme idi. Dolayısıyla kendi bağımsızlığımızı, egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz. Montrö ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacaktır. Kanal İstanbul'umuzu İstanbul'umuza kazandırdığımızda İstanbul çok daha büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak. İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacaktır" dedi.

Erdoğan, kütüphane buluşmasının görüntülerini sosyal medya hesabından da şu notla paylaştı:

"Kütüphane Söyleşileri'nin ilk sorusu Kanal İstanbul ile ilgiliydi. Gençlerimiz böylesine büyük bir projeyi elbette önemsiyor, merak ediyor. İnşallah Kanal İstanbul'u hayata geçirecek, ülkemizle birlikle tüm insanlığın kullanımına sunacağız."

43-004.jpg

"(Emekli amirallerin bildirisi) Bunu kabul etmemiz mümkün değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin, ”Böyle bir metnin ortaya konulmasını bir başkomutan olarak, cumhurbaşkanı olarak, ülkemin birlik, beraberlik ve huzurunun temininden sorumlu biri insan olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bundan sonraki süreç tamamen yargıya ait olan bir süreçtir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kütüphane Buluşmaları" kapsamında Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldi. Gençlerin emekli amirallerin bildirisinin neden fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmediğiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Askerin emeklisi veya emekli olmayanı olmaz. Asker askerdir. Ben de şu anda cumhurbaşkanı olarak bu ordunun başkomutanıyım. Siz, 104 emekli olarak böyle bir açıklamayı nasıl yapıyorsunuz. Bu sizin özgürlüğünüzle alakalı bir konu değil ki. Zaten içinizde bu işi alışkanlık haline getirmiş olanlar var. Bu işi çok seviyorsanız kalkarsınız siyasete soyunursunuz. Böyle bir metnin ortaya konulmasını bir başkomutan olarak, cumhurbaşkanı olarak, ülkemin birlik, beraberlik ve huzurunun temininden sorumlu biri insan olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bundan sonraki süreç tamamen yargıya ait olan bir süreçtir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”İtalya Başbakanı'nın yapmış olduğu açıklama tam bir densizliktir, terbiyesizliktir”

Gençlerin İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin skandal sözlerine ilişkin sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle İtalya Başbakanı'nın yapmış olduğu açıklama, tam bir densizliktir, tam bir terbiyesizliktir. Türkiye-İtalya ilişkilerinin tam iyi bir noktaya geleceğini umduğumuz bir dönemde bu Draghi denilen adam, bu açıklamayı yapmak suretiyle aramızdaki münasebetlere maalesef baltayı vurmuştur. Zaten sen atanarak oraya gelmiş birisin, seçimle gelmiş birisi değilsin. Tayyip Erdoğan'a bir defa böyle bir ifadeyi kullanabilmen için her şeyden önce senin tarihinden haberinin olması lazım ama gördük ki senin haberin yok. Biz milletimizden aldığımız güçle, milletimizin bize vermiş olduğu o irade teslimiyetiyle milletimize hizmette yolumuza devam edeceğiz. Onun için de İtalya Başbakanı'nın bu ifadeleri kullanması, kullanmaması, bunları hiç kafanıza takmayın. Biz işimize bakalım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.