Cumhurbaşkanı ile görüşme sonrası CHP'li başkanlardan açıklama

Cumhurbaşkanı ile görüşme sonrası CHP'li başkanlardan açıklama

Toplantıya katılan 30 büyükşehir belediye başkanlarından CHP'li olanlar basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde  bir araya gelen 30 büyükşehir belediye başkanlarından CHP'li olanlar ortak basın toplantısı düzenledi. Grubu temsilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Büyükerşen, “Sadece iktidar partileri değil bütün belediyeleri kapsayan bir toplantı oldu. Özel olarak herhangi bir belediyeyi hedef alan bir konuşma olmadı” dedi.

Büyükerşen, “Cumhurbaşkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için söylemedi. Sadece muhalefet belediyelerini kapsayan bir konuşma değildi. Meseleye hukuki, insanlık yönünden yaklaştı. Spesifik olarka herhangi bir belediyeyi hedef alacak konuşma yapmadı. Pek çok yerde işten çıkarmalar olmuştur, olmak zorundadır. Bazı yerlerde zaruretten yapılmış olabilir” dedi.

Yılmaz Büyükerşen, büyükşehir belediyelerinin sorunlarını içeren dosyaların da Cumhurbaşkanı ve bakanlara iletildiğini açıkladı.

Bir komisyon kurulduğunu belirten Büyükerşen, “İstanbul Belediye Başkanı, bendeniz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız ve AK Partili arkadaşlarımızın da aralarında olduğu bir komisyon oluşturuldu. İsimleri Cumhurbaşkanı kendi belirledi” dedi.

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A YANIT

Ankara’da yapılan toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, toplantının verimli geçtiğini ve ilki gerçekleştirilen toplantının devam etmesi gerektiği açıklamasında bulundu.

“İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK”

İmamoğlu, “Verimli bir buluşma oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyoruz. Bir komisyon önerimiz oldu. Kendileri kabul etti. Hem CHP hem Ak Partililerden oluşan bir komisyon kurulması yönünde bir karar verildi. Karşılıklı sorular soruldu. Sayın bakanlar da cevap verdiler. Tümüyle iyi bir başlangıç” dedi.

İmamoğlu, Erdoğan’ın “Biz ne personelle uğraştık, ne araçlarla. Aynı hassasiyeti bekliyorum” ifadesine “Biz hassasız. Kimi kast etti bilmiyorum açıkçası” şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.