Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de

Başbakan Binalı Yıldırım'ın kısa süre İzmir'e gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Özel uçağı İzmire iniş yaptığı öğrenildi

Efes-2016 Birleşik Müşterek Atışlı Tatbikatı’nı izlemek için İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, havalimanında binlerce partiliye hitap etti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Adnan Menderes Havalimanın'da düzenlenen ve binlerce vatandaşın katıldığı mitingde iki lider büyük bir coşkuyla karşılandı. Torbalı Belediyesi Mehteran takımının görsel bir şölen sunduğu törende İzmirliler , “Yolunuz yolumuz, sözümüz sözümüzdür”, “Hep beraber biz büyük Türkiye’yiz” sloganları attı. Alana Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın posterleri asıldı. Mitingde İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık , Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Partili milletvekilleri de hazır bulundu.

“EFES TATBİKATI BUGÜNE KADARKİ EN GÜÇLÜ TATBİKAT OLACAK”

Eşi Emine Erdoğan ile cumhurbaşkanlığı resmi otobüsü üstünden partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de anlamlı bir buluşma gerçekleştirdiklerini belirtti. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Erdoğan, “Gecikmeli de olsa hamd olsun farklı şekilde sizlerleyiz. İzmir milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım ile sizlerle buluştuk. Yarın Efes Tatbikatı’nda bir arada olacağız. Bu Efes Tatbikatı hamd olsun bugüne kadar olan tatbikatlar çok daha zengin, güçlü bir tatbikat olacak” dedi.

“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SON ÇIRPINIŞLARIDIR”

Bölücü terör örgütünün son çırpınışları olduğunu kaydeden Erdoğan, “Sevgili İzmir şunu unutmayın. Bölücü terör örgütünün bu son çırpınışlarıdır. Unutmayın bunların uzantılarının da son çırpınışları olacaktır. İnşallah bu millet Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümeti ile birlikte kesinlikle siyasetin dilini anlamayanlara siyasetin diline dersini parlemantoda 376 ile verdi. Önce kaçanlar sonra 376 içinde yer aldı. Önlü biliyorlardı ki bu iş millete gidiyor. Millete giderse faturasının ağır olacağını biliyorlardı. Zira egemenlik kayıtsız şartsız milletindi bunu bilmeleri gerekiyordu. Biz beşerin önünde eğilmeyiz. Biz sadece Rabbimizin huzurunda rükûda eğiliriz. Bize başka türlü eğilmek yakışmaz. Bugüne akdar eğilmedik. Bundan sonra da eğilmeyeceğiz” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN SLOGANLARI

Alandaki İzmirliler Başkan Erdoğan sloganları karşısında şunları söyledi:

“Rahmetli Menderes ne dedi son söz milletin biz de son karar milletin dedik. Siz öyle diyorsanız öyledir. Fakat bunu anlamayanlar var. Bizim kanımızı dökersiniz diyorlar. Önce siyasi telakkiden aciz olan bu adamlara şunu söylemek lazım. Bir defa bizim geçmişimizde kan yok ama siz de var. Siz Rahmetli Menderes’i ipe götürenlerin ta kendisisiniz. Ve inanıyorum ki bu İzmir bu Ege bu ifadelerin hesabını en kısa zamanda soracaktır. Zira kardeşlerin niye parlamento değil de kan. Hani demokrattınız. Nerden çıktı bu kan? Bizim öyle bir derdimiz yok. Tek derdimiz var, sandık, sandık. 14 parti yola çıktınız. Biz yüze 52 aldık. Sizin aşkınız bize dağları deldirdi dağları. Bizler Ferhat olduk, sizler Şirin. Dağları deldik mi?”

30 HAZİRAN’DA OSMANGAZİ, 26 AĞUSTOS’TA YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

Bir çok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Erdoğan, yeni müjdeler de verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol, 13 senede 18 bin kilometre bölünmüş yol. Farkımız bu. Fazla gaz vermeyin. Kilometre artacak. Osmangazi Köprüsü’nü açıyoruz. İnşallah bayramın hemen öncesinde Osmangazi Köprüsü’nü açıyoruz. Orhangazi ile bütünleştiriyoruz. 40 kilometre otoyol. İzmir-İstanbul eskiden 8,5 saatti şimdi 3,5 saate düşüyor. Kaza riski azalıyor ve bir de öyle bir yolculuk yapacaksınız ki yolar maşallah pırıl pırıl. Yoların sağı solu ya yeşil orman ya da deniz. Bunları görerek yolculuk edeceksiniz. Yer gelecek duralım da piknik yapalım diyeceksiniz. Modern Türkiye’nin temel taşları bunlar. Yol medeniyettir, medeni olmanın işaret fişekleri. 26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Köprüsü’nü de açıyoruz. O da bitmedi. Yıl sonuna kadar Boğaz Köprüsü’nün altında Avrasya Tüneli’ni de açıyoruz. Fatih Sultan Mehmet karadan yürüttü biz de denizin altında yürütüyoruz. Sadece Binali Bey’in bakanlığında Marmaray’ı açtık, 3 yıl oldu. O günde bugüne 130 milyon kişi geçti. Biz buyuz be. Bu lafla olmuyor. İcraat icraat. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Şimdi sıra Kanal İstanbul. Karadeniz’i Marmara’ya bağlıyoruz. Başbakan’dan bir şey istiyorum. Bana o zamanlar verdiği söz Çanakkale Köprüsü’nü de yapacağız. Bu millet yapar mı yapar.”

“OPERASYONALR ÜLKEMİZE HUZUR GELMEDİKTEN SONRA DURMAYACAK”

Terör örgütüne verilen desteklere işaret eden Erdoğan, “Niye batı Türkiye’yi bu kadar kıskanıyor? Bu bölücü terör örgütünü neden bizim başımıza musallat ediyorlar. Silahlarını, paralarını veriyorlar. Bunları desteklerken bize karşı dürüst davranmıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. PKK’nın güdümündeki siyasetçiler var bak kaçıyorlar. Kaçacaklar. Başka çareleri yok. Biz diyoruz ki ey terör örgütü ya silahları teslim edip betonu gömüp koordinatları vereceksin ya da bu ülkeyi terk edip gideceksin. Bu operasyonlar ülkemize huzur gelmekten sonra durmayacak. Güneydoğuda doğuda nerede olursa olsun evelallah bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Çünkü bizim rabiamız var. Tek millet dedik biz. İki tek bayrak, rengi şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımız, yıldızı şehidimizin tam kendisi. Şu bayrağın güzelliğine bak ya. Bu destan kolay yazılmadı” diye konuştu

“KİMİ KAÇIYOR KİMİ YARGILANIYOR”

Tek devlet tek millet olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Çıkmış bir paralel devlet. Garip bir şey. Başındaki Pensilvanya’da. Pensilvanya’da bunun lisansını verenler kim? İşte oyunu anlıyor musunuz, tuzağı anlıyor musunuz, üst aklı anlıyor musunuz? Onlara orada oturma izni verenler, 400 dönüm arazi tahsil edenler, kendilerine söylememize rağmen onları koruma altına alanalar üst aklın ta kendisidir. Şimdi Milli Güvenlik Kurulu olarak kararımız verdik. Adı Fethullahçı Terör olarak kayda girdi. Bakanlar Kurlumuza tavsiye kararını gönderdik. Bakanlar Kurulu’ da kararını verdi biz de onadık. Ve bu mili güvenlik siyaset belgesine artık giriyor. Bu milleti parçaladılar. Bunu yapanlara fırsat vermeyeceğiz. Bunun hesabını verecekler. İşte kimi kaçıyor kimi yargılanıyor. Bu süreç böyle devam edecek” ifadelerini kullandı.

GECEYİ İZMİR’DE GEÇİRECEKLER

Geceyi kentte geçirecek olan Erdoğan ile Yıldırım, Salı sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük planlı tatbikatı olan ve Seferihisar Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde yapılacak Efes-2016 Birleşik Müşterek Atışlı Tatbikatı'nı izleyecek. Tatbikata Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları katılacak.

STK'LARLA BULUŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatbikatın ardından saat 16.00'da İzmir'den Afrika'ya gidecek. Başbakan Yıldırım ise Başbakanlık Ofisi'ne geçerek burada basın mensupları ile bir araya gelecek. Yıldırım, daha sonra Balçova Termal Otel'de İzmir Valiliği'nin organize ettiği program kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akşam yemeğinde buluşacak. Yıldırım, yemeğin ardından kentten ayrılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.