Cumhurbaşkanına hakaret eden avukat tutuklandı!

Cumhurbaşkanına hakaret eden avukat tutuklandı!

Sosyal medya hesabından küfür ve hakaret yağdırmıştı!

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeTurgutlu’da sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ve küfür ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Avukat M.D. tutuklandı. M.D. ilk önce mahkemece serbest bırakılmış daha sonra savcılığın itirazı üzerine yeniden adli mercilerin karşısına çıkarılmıştı.

Yaşanan olayla ilgili bugün Ak Parti ilçe başkanı Kazım Dilek ve partililer suç duyurusunda bulunmuş, avukat M.D. çıkarıldığı mahkemece  serbest bırakılmıştı. Akşam saatlerinde daha öncede tutuklama talebinde bulunan ilgili savcılığın itiraz etmesiyle, Avukat M. D. tekrar çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

CHP Turgutlu'dan açıklama

Yaşanan olay ile ilgili açıklamada bulunan CHP Turgutlu İlçe Başkanı Orhan Eratıcı, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Şehrimizde avukatlık yapan M.D.’nin 24.07.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında yapmış olduğu paylaşımları sosyal medya üzerinden üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Yapılan bu talihsiz paylaşımları şiddetle kınıyoruz.

Bazı sosyal medya kullanıcılarının Avukat M.D.’nin yapmış olduğu paylaşımlar üzerinden CHP’yi olayın içerisine çekme gayreti içerisinde oldukları görülmektedir. Lakin bilinmelidir ki, M.D. 31 Mart seçimlerinde partimizin temsilciliği yapan 6 avukattan bir tanesidir. Seçimlerle birlikte bu aktif görevi sona ermiştir ve şuan için siyasi bir sıfatı bulunmamakta, partimizin hiçbir organında görevi bulunmamaktadır. Bu nedenle, kişinin facebook sayfası üzerinden yapmış olduğu tüm paylaşımlar kendisini bağlamakta olup, partimizle ilişkilendirilmeye çalışılması işi sulandırmaktan başka bir şey değildir. M.D.'nin yapmış olduğu paylaşımlarla ilgili olarak yetkili organlarımız görevlendirilmiştir ve en kısa zamanda gereği yapılacaktır.

Tüm Kamuoyuna önemle duyurulur.

Orhan ERATICI
CHP Turgutlu İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.