Cumhurbaşkanı'nın ABD Ziyaretinde 2 Sıkıntı

Cumhurbaşkanı'nın ABD Ziyaretinde 2 Sıkıntı

Cumhurbaşkanı'nın ABD ziyaretinde kendisini karşılayacak hiçbir ABD yetkilisinin olmaması ve slogan atan eylemciler "aaaa" diye bağırılan korumalar tarafından bastırılmaya çalışıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletlerine gerçekleştiği ziyarette iki farklı olay yaşandı. Bunlardan ilki Erdoğan'ın uçaktan inişinden sonra hiçbir ABDli yetkilinin karşılamaması şeklinde gerçekleşirken, diğeri Cumhurbaşkanı'nı protesto eden az sayıdaki kişiyi bağırarak susturmaya çalışan korumalar oldu.

Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak amaçlı Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya gelen grupta hiçbir ABDli yetkili yer almazken, TUR isimli özel uçak ile ABD'ye inen Cumhurbaşkanı'nı ülkedeki Türk yetkililer karşıladı. Erdoğan'ın uçağı Maryland Eyaletinde bulunan Amerikan Hava Kuvvetlerine ait Andrews hava üssüne indi.

medyaege-cumhurbaskani

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayan heyette, önceden ABD'ye gitmiş olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç karşıladı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde de Amerikan otoritelerinden yetkili bir isim verilmezken, Dışişleri Bakanı ve Washington Büyükelçisi dışında bir isim geçirilmedi.

medyaege-cumhurbaskani

Korumalar protestoyu bastırmak için bağırdı

Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Recep Tayyip Erdoğan, kalacağı otele giriş yaparken az sayıdaki eylemci tarafından protesto edildi. Protestocuların yanı sıra Erdoğan taraftarları da destek sloganları attı.

Protesto amaçlı slogan atan eylemcilerin yanına gelen korumalar, az sayıdaki protestocunun  etrafını sararak atılan sloganları bastırmak için bağırmaya başladı.

Korumalardan eylemcilere: Türkiye'ye sakın gelmeyin

Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden eylemciler ve etrafını saran korumalar arasında başlayan gerginlik, küfürleşme ve itiş kakışa döndü. Korumalardan biri, protestoculara sakın Türkiye'ye gelmeyin tehdidi savurdu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.