Cumhurbaşkanı'nın Feyzioğlu'na sözlerine İzmir Barosu'ndan açıklama geldi

Cumhurbaşkanı'nın Feyzioğlu'na sözlerine İzmir Barosu'ndan açıklama geldi

"Hukukun üstünlüğü ve demokrasi adına kaygı vericidir."

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na yönelik sözlerine İzmir Barosu'ndan yazılı açıklama geldi. İşte o açıklama:

"Önceki akşam, Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir TV kanalında, Anayasa Referandumu çerçevesinde yaptığı çalışmalarla ilgili Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na yönelik sözleri düşünce özgürlüğü, örgütlenme hakkı, hukukun üstünlüğü ve demokrasi adına kaygı vericidir.

Anayasa Referandumu’na ilişkin değişiklikle, yasama organının Cumhurbaşkanı karşısında bağımsızlığını ortadan kaldırdığı gibi, yargı organının da Cumhurbaşkanı karşısında bağımsızlığını ortadan kaldırmaktadır. Diğer bir ifadeyle,  sadece yasama organını değil, aynı zamanda yargı organını da Cumhurbaşkanının kontrolü altına sokmaktadır. Bunun demokrasiyle hiç ilgisi yoktur. İzmir Barosu olarak yargı bağımsızlığından, hukukun üstünlüğünden, bağımsız ve etkin savunmadan yana taraf olduğumuz ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’yla bu değerler doğrultusunda birlikte olduğumuz bilinmelidir.

Sayın Metin Feyzioğlu, saygın bir hukuk profesörü, avukat ve baroların çatı örgütü olan Türkiye Barolar Birliği'nin başkanıdır. Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren Anayasa Referandumu’na ilişkin “evet” ne kadar yasal ve meşru ise “hayır”’ da o kadar yasal ve meşrudur. Türkiye Barolar Birliği ve onun başkanı olan Sayın Feyzioğlu’nun, Referanduma sunulan Anayasa Değişiklikleri konusunda bir "fikir" sahibi olması tabii bir durumdur. Düşünce ve ifade özgürlüğü, sadece düşünebilmek değildir. Ancak düşünceyi açıklayabilmek, yayabilmek koşullarının olması ve bu koşulların kamu gücü tarafından sağlanmasıyla yerine getirilmiş olacaktır. Söylenen ve yazılanlar bu durumdan ne denli uzak olduğumuzun bariz göstergesidir.

Türkiye’ye bir rejim değişikliği dayatan Anayasa değişikliğine ilişkin görüş ve düşüncelerini her platformda açıklamak, herkes gibi Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın Anayasa ile güvence altına alınan temel hakkıdır.

İzmir Barosu olarak, en temel hakkı ve daha da ötesi görevi olan kamuyu ve yurttaşı bilgilendirme ödevini yerine getirdiği için hedef haline getirilmeye çalışılan Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun yanında olduğumuzu ifade ediyor; Anayasamızı ve ettiği tarafsızlık yeminini Sayın Cumhurbaşkanına anımsatmayı tarihe not düşülmüş bir görev görüyoruz.

Gerçekleri Türk Milletine anlatmak için İzmir Barosu olarak biz de yollara düştük. Bilinmelidir ki, mücadelemiz Türkiye içindir. Geleceğimiz olan çocuklarımız içindir. Barışın, huzurun, refah, mutlu ve aydınlık Türkiye’nin varlığı için mücadeleye devam edeceğimize Türk Milleti huzurunda bir kez daha söz veriyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.