"Cumhurbaşkanı'nın Tüm Yetkileri Budanmalı"

"Cumhurbaşkanı'nın Tüm Yetkileri Budanmalı"

Star gazetesi yazarından ilginç sözler...

Star gazetesi yazarı Nuh Albayrak, başkanlık referandumundan evet çıkmaması halinde Erdoğan'ın şu anki yetkilerinin de son bulabileceği şeklinde yazdı. AK Partili bazı siyasetçilerin hayır çıkması durumunda ortaya attığı senaryoların aksine yazan Albayrak, sandıktan hayır çıkması halinde "Erdoğan'ın yetkilerinin budanması" gerektiğini söyledi. Albayrak ayrıca Cumhurbaşkanını yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilmesi gerektiğini yazdı. 

Albayrak sandıktan "Hayır" sonucu çıkmasının milletin başkanlık sistemini kabul etmediğini, parlamenter sistemi tercih ettiği anlamına geldiğini söyleyerek Türkiye'de mevcut bir parlamenter sistem olmadığını hayırın Türkiye'yi parlamenter sisteme geri götürmeyeceğini söyledi. 

Albayrak şu ifadeleri kullandı:

"16 Nisan’da çıkacak 'Hayır' sonucu, halkın 'Parlamenter Sistem'i tercih ettiği anlamına gelebilir ama bu, çok daha zor bir 'anayasa değişikliği' demektir" diyen Albayrak, "Birinin; cumhurbaşkanını seçme yetkisinin tekrar parlamentoya verilmesi gerektiğini halka anlatması gerekir. Bu da yeterli değildir. Cumhurbaşkanının bütün yetkileri budanarak parlamenter sisteme uygun hale getirilmelidir. Bunu halka anlatacak bir yiğit yoksa, 'Hayır' sonucu, karmaşa ve kaos demektir…"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.