Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! İşte masadaki kritik konular...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! İşte masadaki kritik konular...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Kabinede, koronavirüsle mücadelede gelinen son aşama, alınan tedbirlerin yansımaları ve olası yeni kararlar masaya yatırılacak. Toplantıda yeni ekonomik destek paketleri de ele alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadeledeki son tabloya ilişkin, kabineye bir sunum yapacak.

YILBAŞI KARARI HAFTAYA

Alınan tedbirlerin sahaya yansıması, olası yeni kararlar, aşı çalışmalarındaki son gelişmeler toplantıda kapsamlı şekilde incelenecek. Alınan önlemlere rağmen vaka ve ölüm sayıları artış gösteren illere yönelik ek önlemlerin hayata geçirilebileceği de belirtiliyor. Sokağa çıkma yasağının 4 gün olarak uygulanması gündeme gelen yılbaşıyla ilgili kararın da salgının önümüzdeki günlerdeki seyrine bakılarak bir sonraki kabinede verilmesi bekleniyor.

UZAKTAN EĞİTİMDE SON DURUM

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında, okullarda yüz yüze eğitime ilişkin, "Bütün veriler, ilgili Bakanlıklar ve kuruluşlarla paylaşılacak. Daha sonra kabine toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yeni değerlendirmeler yapılacak" demişti. Okullarda yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı da verilerin ışığında ele alınacak.

KİRA MÜJDESİ BELLİ OLACAK

Toplantıda koronavirüsle mücadelede yeni ekonomik destek paketleri de masaya yatırılacak. Başkan Erdoğan, "Kiralarda düzenlemeye gidiyoruz. Kabine toplantısının ardından açıklayacağız" ifadesini kullanmıştı. Esnaf temsilcileri bir süre önce hem Hazine ve Maliye Bakanı hem de Ticaret Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirmişti. Bazı talepleri vardı. Bu taleplerin başında da kira ve fatura desteği geliyordu. Esnafın sadece kira giderleri değil faturaları ile ilgili de destek verilmesi gündemde. Bir kısmının hibe olabileceği bir kısmının kredi şeklinde verilebileceği değerlendiriliyor.

DIŞ POLİTİKA GÜNDEMİ YOĞUN

İç ve dış politikadaki son gelişmeler de mercek altına alınacak. Bu kapsamda İran'la yaşanan şiir gerginliği, AB Liderler Zirvesi, ABD'nin CAATSA yaptırımları gibi konuların da değerlendirilmesi bekleniyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Azerbaycan'da görev alacak Türk askerlerinin yanı sıra Irak, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz'deki son gelişmelere dair kabineyi bilgilendirilmesi öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.