Cumhurbaşkanlığı'ndan Kritik Fethullah Gülen Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan Kritik Fethullah Gülen Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN Türk'te canlı olarak gündemi değerlendirdi. Kalın geçtiğimiz bir haftalık süreç içerisinde yaşananlara dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Kalın'ın konuşmasından önemli satır başları:

* Bizim tahminimize göre, darbe girişimi erkene alınıyor.

* İlk söylediği şeylerden birisi vatandaşlarımızı sokağa çıkmaya davet ediyoruz oldu. Yayın hazırlığı yaptık.

*Cumhurbaşkanı endişeli değildi, en ufak bir tereddüt ve korku hissetmedim.  Bir Cumhurbaşkanı görevinin başında ve milletini demokrasiye sahip çıkmaya davet etti.

* (Kalın'ın gözleri doldu) Ben ona kızdım aslında, telefon yayınından bir Cumhurbaşkanı'nın açıklaması yapması.. Çünkü biz açıklamamızı hazırlamıştık, yayın hazırdı. Yükleme gecikince, Hasan Bey söylemiş. Vatandaşımız Cumhurbaşkanımızı görünce 'biz millet oalrak bu işe el koyuyoruz' dedi.

* Tam olarak Cumhurbaşkanımızın yerini tespit edemiyorlar. 45 dakika yarım saat sonra oraya indirme yaptırıyorlar. Çatışma sırasında korumamızı şehit ettiler. Personelden kalan 3-4 kişi vardı saatlerce onlara ulaşamadık, ama onlar da iyilermiş. Öldürme kastıyla geldikleri çok açık. 

* Bütün bunları bütün milletimiz yaşadı.Bütün millet yani yeri geldi kebapçısı, kamyoncusu, normal vatandaşı, amcası, teyzesi büyük bir cesaret örneği sergiledi.  İnsan izledikçe olayın vehametini yeniden anlıyor.

* Gülen şüpheli sıfatıyla iadesi için gerekli şartlar oluşmuş durumda. Gülen'in sözleri , darbe girişiminin itirafı niteliğinde.

* Cumhurbaşkanı'nın korunması konusunda gerekli tedbirler alınıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.