Cumhuriyet Bayramı'nda Senfoni Orkestrası Konser Verecek

Cumhuriyet Bayramı'nda Senfoni Orkestrası Konser Verecek

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Cumhuriyet'in 93. Yıl dönümünde özel konser verecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), Cumhuriyetin 93’üncü Kuruluş Yılı Şerefine çok özel bir konser verecek.  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 28 Ekim Cuma gecesi Folkart’ın ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan konser saat 20.30’da başlayacak.

“Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri”nde Şef Hakan Şensoy yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrasına, solist Korcan Karar ve İZDOB (İzmir Devlet Opera ve Balesi) korosu eşlik edecek. Programda Muhammer  Sun’un “Kurtuluş Film Müzikleri” ile Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşını bölümler halinde anlattığı “Kuvva-i Milliye Destanı” eserleri seslendirilecek.


Bu çok özel gecenin biletleri internet üzerinden (biletinial.com), Alsancak ve Karşıyaka D&R’larda ve konserin yapılacağı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinden Cuma gününe kadar alınabilir.

Şef Hakan ŞENSOY
İstanbul'da doğan sanatçı, keman eğitimine Prof. Ayhan Turan gözetiminde "Hızlı Eğitim Özel Keman Birimi"nde başladı.1984 yılında verdiği ilk resitalinden bu yana dünyanın bir çok ülkesinde Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'de dünyaca önemli konser salonlarında (New York Carnegie Hall, Lincoln Center – Paris Louvre Auditorium) pek çok orkestra konserine solist ve şef olarak katıldı ve resitaller verdi.
1985 yılında İstanbul Filarmoni Derneği tarafından "Yılın En Başarılı Genç Sanatçısı" ve aynı yıl İTÜ Rektörü elinden "Sanat Dalında Üstün Başarı" ödüllerini aldı.

Solist Korcan KARAR
Roma Santa Cecilia Konservatuarında viyolonsel eğitimi aldı. Gazeteciliğe Yeni Asır Gazetesi Roma temsilcisi olarak başladı. Birçok basın kuruluşunda aktif görev üstlendi.   Avrupa Birliği Basın Merkezine akredite olan gazeteci Karar, Avrupa Birliği bünyesindeki   önemli toplantıları, Türkiye ve Dünya'da gelişen önemli haberleri gazete ve televizyonlara yerinden bildirdi. Bir çok tv ana haber kanalında Anchorman ve Haber Yayın Koordinatörlüğü görevleri yaptı. 2006 yılında İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi tarafından iki ülke arasında kurduğu basın ve dostluk köprüsü nedeniyle İtalyan  Devlet  Nişanı   " Cavagliere" nişanına layık  görüldü.
Çeşitli Haber  Belgeselleri hazırladı sundu, İzmir,İstanbul , Ankara, Alaçatı'da foto- Journalizm  tarzında kişisel fotoğraf sergilerini sanatseverlerle buluşturdu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.