“Cumhuriyet biziz, biz Cumhuriyetiz”

“Cumhuriyet biziz, biz Cumhuriyetiz”

Özel İzmir Amerikan Koleji(ACI) Türk Dili & Edebiyatı Bölümü ve Yetişenler Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Cumhuriyet Gecesi çoşku ile kutlandı.

Özel İzmir Amerikan Koleji(ACI) Türk Dili & Edebiyatı Bölümü ve Yetişenler Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Cumhuriyet Gecesi’nde gençliğin Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri ve asıl lokomotifleri olduğu, Tuluhan Tekelioğlu’nun “Güç Sensin” belgeselinin gösterimi ile bir kez daha vurgulandı.

Özel İzmir Amerikan Koleji’nin, Atamızın “bütün ümidinin gençlikte” olduğunun vurgulandığı 29 Ekim kutlamaları, “Cumhuriyet biziz, biz Cumhuriyetiz” temasından yola çıkarak, zorluklar karşısında pes etmeyip yoluna devam etmiş ve hayal kurmaktan asla vazgeçmemiş sekiz gencin öyküsünden oluşan “Güç Sensin” belgeselinin İzmir Galası ile sona erdi. Yapımcı ve yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun belgeselinin kahramanlarından Kaan Turan’ın bir ACI öğrencisi olması bu gösterimi daha anlamlı kıldı.

Özel İzmir Amerikan Koleji öğrenci, öğretmen, çalışan, veli ve mezunlarının katıldığı etkinlik kısa bir kokteyl ile başladı.  Sanatsal alandaki ulusal ve uluslararası başarıları ile Türkiye’nin gurur kaynağı olan ve Türkiye’ye piyano dalında bir “Dünya Birinciliği” kazandıran Kaan Turan’ın kısa bir piyano dinletisinin ardından belgeselin gösterimi yapıldı. Tuluhan Tekelioğlu, keyifli söyleşisinde belgeseli gerçekleştirmekteki amacını ve çekerken yaşadığı güzel anıları seyirciyle paylaştı. Etkinlik “Güç Sensin” kitabının imzasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.