Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de disiplin kararları açıklandı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de disiplin kararları açıklandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İzmir İl Yönetim Kurulu'nda Ali Rıza Türkmen ve Sergen Ergöç partiden kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Deniz Yücel başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Gaziemir Belediyesi Meclisi Üyesi Levent Çağlarsu hakkında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı hedef alan açıklamaları nedeniyle disiplin soruşturulması başlatılması kararı alınırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu hakkında da grup başkanvekilliği görevini yerine getirmediği gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatılmasına karar verildi. 

Çağlarsu ve Derinsu’nun soruşturmasının yürütülmesi için Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcıları; Çetin Özdemir, Köksal Yıldırım, Aygül Eryılmaz ve İsfahan Naki’nin yer aldığı bir komisyon kuruldu. Komisyon, Çağlarsu ve Derinsu’nun savunmalarını alacak. Ardından ise bir rapor oluşturarak il yönetimine sunacak.

 Öte yandan CHP Gaziemir İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı Kasım Özkan’a rakip olan ancak seçimi kaybeden Ali Rıza Türkmen hakkında ilçe başkanlığından gelen disiplin dosyası görüşüldü. Türkmen, milletvekillerine hakaret ettiği gerekçesiyle partiden kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edildi. 

Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle görevden alınan CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları eski Başkanı Sergen Ergöç ile ilgili ilçe başkanlığından gelen disiplin dosyası da görüşüldü. Ergöç’ün Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle partiden kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.