Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı’da 2 isim öne çıktı! 

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı’da 2 isim öne çıktı! 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından  meclis üyelerinden kimin belediye başkan adayını belirlemeye çalışıyor.

Başkan seçme süreci içinde aktif olarak yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri ile bir araya geldi. Vekiller izlenmesi gereken yol haritası ile ilgili görüşlerini paylaştı. Zirvede Soyer ve Yücel’in yaptıkları görüşmelerde meclis üyeleri Mithat Tekin, Yıldız Sivrikaya isimlerinin öne çıktığını vekillerle paylaştığı öğrenildi. Torbalı Belediye Meclisi Salı günü olağanüstü toplanarak yeni belediye başkanını belirleyecek. Toplantı öncesi CHP’de büyük bir hareketlilik yaşanıyor. 18 meclis üyesiyle elinde çoğunluğu bulunduran CHP’de partinin adayının kimin olacağı merak konusu.

chp_torbalida_2_isim_one_cikti_kritik_gun_pazartesi_h84055_397db.jpg

ZİRVE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bugün milletvekilleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren zirvede milletvekilleri süreçle ilgili düşüncelerini paylaştı. Vekiller, Menemen’de yaşananların benzerinin Torbalı’da yaşanmaması gerektiği noktasında hemfikir oldu. Vekiller, aday dayatılmaması meclis üyeleri ile iletişim kanallarının sonuna kadar açık tutularak “uzlaşı” adayının belirlenmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

2 İSİM ÖNE ÇIKTI! UYGUR AİLESİ ‘TEKİN’ DEDİ!

Öte yandan toplantıda aday olduklarını açıklayan meclis üyelerinden Mithat Tekin, Yıldız Sivrikaya isimlerinin öne çıktığı bildirildi. Toplantıda Soyer ve Yücel’in meclis üyeleriyle yaptığı görüşmede bu iki meclis üyesinin isimlerine çoğunlukla kendilerine bildirdiğini söylediği öğrenildi. Vefat eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un ailesinin başkanlık için Tekin ismini Soyer ve Yücel’e verdikleri kaydedildi. Her iki isim de bu bilgiyi vekillerle paylaştı.

VEKİLLER MARKAJ UYGULAYACAK

Toplantıda milletvekillerinin yarından (pazar) itibaren meclis üyelerine markaj uygulamaları kararlaştırıldı. Bazı vekiller ilçe başkanlığına giderek meclis üyeleriyle görüşerek kimi ise tele-mesai haryacak. Vekiller meclis üyelerine, partinin bölünmemesi ve CHP bayrağının Torbalı Belediyesinde dalgalanmaya devam etmesi gerektiğini vurgulaycak.

PAZARTESİ GÜNÜ TOPLANTI VAR

Önümüzdeki pazartesi günü Soyer ve Yücel’in meclis üyeleriyle bir araya geleceği öğrenilirken, bu toplantıda adayın büyük ölçüde belirleneceği ifade edildi. Salı günü yapılacak grup toplantısında 18 meclis üyesinin “adayım” diyen isimleri oylaması ve buradan çıkan ismin partinin adayı olarak seçime girmesi  bekleniyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.