Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı’da aday belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı’da aday belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekilleri Torbalı’da meclis üyeleriyle buluştu

İzmir'in Torbalı ilçesinde yarın yapılacak başkanlık seçimi öncesi CHP’de krtik bir toplantı gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır ve Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Öuzsul, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar Torbalı meclis üyeleriyle bir araya geldi.

TOPLU GÖRÜŞME

İlk olarak heyet meclis üyeleriyle toplu olarak görüştü. Burada Yücel ve Soyer birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ardından da meclis üyeleriyle tek tek görüşüldü. Meclis üyelerinden süreci özetlemesi istendi. Ardından da “aday mısınız?”, “Sizce partinin adayı kim olmalı?” gibi sorular yöneltildi.

img-20210426-wa0002.jpg

YÜZDE 90 MİTHAT TEKİN DEDİ

Görüşmede meclis üyelerinin yüzde 90’ının Mithat Tekin ismini verdiği öğrenildi. Daha önce aday olduğu açıklayan Mehmet Yıldız Sivrikaya’nın adaylığını sürdürdüğünü ancak kendisine destek veren isimlerin Tekin ismine yöneldiği ifade edildi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİLER

Öte yandan daha önce “adayım” diyen isimlerin Tekin lehine adaylıktan çekildikleri öğrenildi.

GRUPTA SEÇİM OLACAK

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yarın saat 12.00’da meclis grubuyla bir kez daha bir araya gelecek. Burada oylama yapılarak partinin adayı belirlenecek. Vefat eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un ailesinin daha önce Mithat Tekin ismini desteklediği öğrenilmişti. Tekin, Uygur döneminde başkanvekili olarak görev alıyordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.