Cumhuriyet Halk Partisi'nden bayram ikramiyesi çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nden bayram ikramiyesi çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bayram ikramiyesi için “Bayram İkramiyesi sandıklardan emekli olanlara da verilmesi sağlanmalıdır” çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 506 sayılı Kanun'un geçici 20.maddesine tabi dördüncü kol sosyal güvenlik kurumlan olan Banka, Sigorta, Reasürans, Odalar ve Borsalar Birliğinin Vakıf Sandıklarından emekli olan emeklilerin, kanun kapsamında olmadığı için emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinden yararlanamadıklarına dikkat çekti.

Gürer, önergesinde, “Mağduriyetlerin giderilmesi ve anayasamızın eşitlik ilkelerinin tesisini teminen; "506 sayılı kanunun geçici 20. maddesi kapsamındaki Vakıf Sandıkları emeklilerinin de Bayram ikramiyelerinden yararlanmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini ile ilgili bir çalışma düşünülmekte midir?” eklinde soru yöneltti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Ek 18’inci maddesine göre bayram ikramiyesinin, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir/aylık ödemesi yapılanlara verildiğini anımsattı.

Bakan Bilgin, 506 sayılı Kanunun geçici 20’inci maddesi kapsamındaki banka sandıklarının birer sosyal güvenlik kuruluşu olarak üyelerine sosyal sigorta yardımları sunduğuna işaret eden Bakan Bilgin, “Söz konusu sandıklar ayrı birer tüzel kişilik olup, üyelerine ikramiye vb. ödemeler yapılmasına yönelik karar mercii ilgili sandıkların yetkili kurullarıdır” ifadelerine yer verdi. Bakan Vedat Bilgin, bu nedenle 5510 sayılı Kanunda 506 sayılı Kanunun geçici 20 inci maddesi kapsamındaki banka sandıklarından gelir/aylık alanlara bayram ikramiyesi ödeneceğine dair herhangi bir husus bulunmadığını kaydetti.

fotograf.jpg

GÜRER: “EMEKLİLER ARASINDA AYIRIM YAPILMAMALI”

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sadece Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere senede sadece iki kez verilen ve geçen yıl 1100 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerinin verilmesi konusunda, emekliler arasında bir ayırım yapılmaması gerektiğini söyledi. Gürer, TBMM yaptığı konuşmada da soruna dikkat çektiğini hatırlatarak bayram İkramiyesi tüm emeklilere verilmesi adaletli bir yaklaşım olacaktır.Statü farklılığı olsa da tüm emekli için düzenleme sağlanabilir “ dedi.

BAYRAM İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRETE BAĞLANSIN

Ramazan ve kurban bayramında verilen bayram ikramiyelerinin asgari ücrete bağlanması yönünde CHP olarak verdikleri kanun teklifini bir an önce görüşülmesi gerektiğini de belirten CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer özellikle açlık sınırının ve asgari ücretin altında emekli maaşı alanlar çarşı pazar markete alışveriş niyeti ile gidip eli boş döner durumdadırlar.En azından bayramlarda torunlarına harçlık verebilecekleri bir bayram İkramiyesi haklarıdır.” Diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.