Cumhuriyet Halk Partisi'nden kurultay genelgesi!

Cumhuriyet Halk Partisi'nden kurultay genelgesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkez yönetimi tarafından hazırlanan Kurultay Genelgesi, tüm il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi.

CHP Genel Merkez yönetiminin hazırladığı Genelge’ye göre, kongreler, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından denetlenecek. Kurultay sürecinde olağanüstü il ve ilçe kongreleri yapılamayacak. Olağanüstü kongre süreci başlayan yerlerde işlemler durdurulacak ve olağan süreç işletilecek. 14 Aralık ile 27 Ocak tarihleri arasında ilçe kongreleri, 3 Şubat ve 2 Mart 2020 tarihleri arasında ise il kongreleri yapılacak. Genelgeyle il ve ilçe kongrelerinde adayların çarşaf listelerle seçimlere girmesi hüküm altına alındı. Ancak blok listeyle seçim yapılmak istenmesi durumunda kongre üye tam sayısının onda birinin yazılı önerisi şart koşuldu.

YÜZDE 30 CİNSİYET YÜZDE 20 GENÇLİK KOTASI

İl ve ilçe yönetim kurulları ile kurultay delegesi seçimlerinde yüzde 30 cinsiyet ve yüzde 20 gençlik kotasının uygulanacağı vurgulanan genelge şöyle:

“Kongreler kapsamında yapılacak ilk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak toplantıya katılan kişi sayısı, seçilecek yönetim kurulunun en az iki katı olmalıdır. Üyeler, kayıtlı oldukları ilçe dışında başka bir ilçe kongresinde seçilemezler. İkinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları ile eşleri aynı kurulda bulunamaz. Seçimlerde, kongre üye tam sayısının beşte birinden az oy alanlar, kota uygulaması kapsamındakiler de içinde olmak üzere delegeliğe, kurulların asıl ya da yedek üyeliğine seçilmiş sayılmazlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.