Cumhuriyet ışıkları, Efes Selçuk'ta yakıldı

Cumhuriyet ışıkları, Efes Selçuk'ta yakıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Efes Selçuk'ta çocuk kortejinin oluşturduğu “Cumhuriyetin Işıkları” ile kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde toplanan çocuklar doktor, itfaiyeci, hakim, polis, asker gibi farklı meslek gruplarının üniformalarını giyerek, ellerinde dövizlerle kentin sokaklarında yürüdüler. Cumhuriyetin Işıkları Korteji’ne, Efes Selçuk Gençlik Bandosu, Efes Selçuk Belediye çalışanları ve çocukların aileleri de katıldı.

cumhuriyetin-isiklari-5.jpeg

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de Cumhuriyetin Işıkları Korteji’nde çocuklarla birlikte yürüdü. İstasyon Meydanı’nda sona eren kortejin sonrasında Efes Selçuk Belediye çalışanları hazırlanan koreografi ile 1923 yazdılar. Koreografinin yanı sıra Cumhuriyetin Işıkları Korteji’ne katılan çocukların balonlarını gökyüzüne bırakmasıyla da İstasyon Meydanı’nda muhteşem görüntüler ortaya çıktı.

cumhuriyetin-isiklari-6.jpeg

Başkan Sengel: Çocuklar Cumhuriyetten Asla Vazgeçmeyecek

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Başkan Sengel, “Bu güzel kalabalığı oluşturan başta çocuklar olmak üzere velilere, ailelere, belediye çalışanlarına ve Efes Selçuk mücavir sınırları içerisinde yaşayan herkese hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Bu sene Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl dönümü olduğu için geleceğin ışıkları olan çocukların ön safhada yer almasını istedik. Çünkü biliyoruz ki; Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bu çocuklar geleceğe çok büyük adımlarla ve emin adımlarla demokrasi şölenini yaşayarak ve Cumhuriyetten asla vazgeçmeden devam edecekler. Ve bunların mimarı da eğer biz büyükler olabilirsek ne mutlu bize. İşte o yüzden bağımsızlık, özgürlük, eşitlik, adalet ve her şeyden önemlisi barış ve demokrasi için nice Cumhuriyet Bayramları yaşamamız dileğiyle. 98. Yıl dönümümüz kutlu olsun Efes Selçuk” dedi.

cumhuriyetin-isiklari-4.jpeg

Başkan Sengel’in konuşmasının ardından Efes Selçuklular DJ Erdem’in marş ve şarkılarıyla coşku dolu bir gece yaşadılar. Kent merkezinde gerçekleşen kutlamaların yanı sıra Başkan Sengel, Belevi’de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına da katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.