‘Cumhuriyet Kadınları Parkı'nın açılışı yapıldı

‘Cumhuriyet Kadınları Parkı'nın açılışı yapıldı

Güzelbahçe Maltepe Mahallesi 30 Sokak'ta ‘Cumhuriyet Kadınları Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Coşkulu açılışa Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Maltepe Mahallesi Muhtarı Cavit Küçük Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Mesude Öney ve dernek üyeleri, Türkiye'nin ilk kadın ortodontisi Ayşe Mayda, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

imgl7973.jpg

Kurtuluş ve kuruluşumuz da kadınlarımızın büyük emekleri var

Açılış öncesi konuşan Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, ''Mustafa Kemal Atatürk 96 yıl önce bugün, 'Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz' demiştir. Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli olan modern uygar bir ülke haline gelmemizde büyük emekleri olan kadınlarımızın adını taşıyan parkımızın açılışını yapacağız. Hepimiz biliyoruz ki 'Türk Kadını' kurtuluş mücadelesinde Mehmetçiğin yanında onunla omuz omuza düşmana karşı savaşmış, Cumhuriyet'in kuruluşunda da önemli görevler üstlenmiştir. Bu mücadele sonrası Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının bugün sahip olduğu haklara, konuma gelmesinde önemli katkıları olmuştur. Maalesef kadınlarımızın sıkıntıları bitmemiştir. Kadına yönelik şiddet gibi sosyal ve çalışma hayatındaki sıkıntılar devam ediyor. Parkımızın açılmasında emeği geçen belediye başkanımıza, meclis üyelerimize ve Cumhuriyet Kadınları Derneğine teşekkür ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum'' diye konuştu.

imgl7997.jpg

‘En büyük değerimiz Cumhuriyet’

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ''Güzel ilçemizin kendisine yakışan bir isme sahip olduğu parkımızda birlikteyiz. Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi'nin önerisi ve Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin oybirliğiyle aldığı kararla Cumhuriyet Kadınları'nın ismini Cumhuriyetimizin 96. yılında yaşatmış olacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının,  kanlarını akıtarak, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi vererek bize emanet ettiği Cumhuriyet'i yaşatmamız gerekiyor. En büyük değerimiz Cumhuriyet. Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, parkımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun ''diye konuştu.

‘Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz’

 Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, ''Yönetim kurulu kararımız olan bir parka 'Cumhuriyet Kadınları Parkı' isminin verilmesini Güzelbahçe Belediye Başkanımız Mustafa İnce'ye ilettik. Başkanımız ‘bu bizim büyük bir gururdur, dedi. Bugün belediye meclisimizin vermiş olduğu kararla  parkımızın açılışını gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet Kadınları Parkı ismi diğer tüm ilçe ve il belediye başkanlarımıza örnek olmalıdır. Bu ismi daha çok yerde görmek istiyoruz. Bu vesiliyle Başta başkanımız Mustafa İnce'ye, belediye meclis üyelerine ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

imgl7878.jpg

Konuşmaların ardından Güzelbahçe Halk Oyunları Kadın Zeybek Ekibi sahne aldı. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni sonrası Kevser Külahçıoğlu ve Tarık Aru ikilisi tango gösterisi yaptı. Ardından Cumhuriyet Kadınları Parkı açılışı gerçekleştirildi.

imgl7930.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum