Cumhuriyet Kadınları’ndan Yavru Vatan’a çıkarma

Cumhuriyet Kadınları’ndan Yavru Vatan’a çıkarma

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD)Güzelbahçe Şubesi üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne düzenlediği kültür gezisi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Başbakanı Ersin Tatar ile görüştü

CKD üyelerini makamında kabul eden KKTC Başbakanı Ersin Tatar  “Atatürk’ün Kızları Hoş Geldiniz” Cumhuriyet Kadınlarını makamında “Atatürk’ün Kızları Hoş geldiniz” diyerek karşılayan Başbakan Ersin Tatar, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. 

CKD Güzelbahçe Şube Başkanı Mesude Öney başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, tarihi mirası ve kültürünü yerinde görmek, kadın sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak amacıyla yavru vatan Kıbrıs’a bir gezi düzenledi. CKD üyeleri, daha önceden randevu aldıkları KKTC Başkanı Ersin Tatar’ı da ziyaret etti.


Dernek Başkanı Mesude Öney, ziyaret sırasında, Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin çalışmalarını ve kuruluş gerekçesini açıkladı. Cumhuriyet’i korumak, kollamak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla dernek çatısı altında bir araya geldiklerini, rejim ve kadınların aleyhine çıkan yasa tasarılarına karşı etkili kampanyalar, mitingler ve toplantılar düzenlediklerini anlatan Öney, “Türkiye’de Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkma adına mücadele ediyoruz. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yaşadığımız müddetçe koruyacağız ve geliştireceğiz.” dedi. Öney, Barış Pınarı Harekatı’na verdiği destek ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla klip halinde yayınladığı mesaj dolayısıyla Ersin Tatar’a teşekkür etti, İzmir’de yetiştirilen incir lokumu hediye etti. 

Geziye katılan Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney de, “KKTC Türk milleti için sadece soydaş meselesi değildir. Aynı zamanda bir mukavemet testidir. Kıbrıs’ı kaybedersek İstanbul ve Ankara’yı savunamayız. Ayrıca hükümetlerin tutumu ne olursa olsun KKTC halkı her zaman Türk milletinin yanındadır” diyerek,  Başbakan Ersin Tatar’a İzmir Heyeti’ni kabul ettiği için teşekkür etti.

ERSİN TATAR: “ATATÜRK’ÜN KIZLARI HOŞGELDİNİZ”    

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KKTC Başbakanı Ersin Tatar da, Türkiye’nin garantörlüğünün Kıbrıs Türkü için önemini vurguladı.

Kıbrıslı Rumların isteklerinin İngiliz döneminden itibaren adanın Yunanistan’a bağlanması olduğunu belirten Tatar, Kıbrıs Türkünün ise taleplerinin her zaman eşitlikten yana olduğunu ifade etti.
KKTC’nin yüceltilmesinin, ancak Türkiye’nin desteği ile mümkün olduğunu kaydeden Tatar, kadınların Kıbrıs Türkünün verdiği mücadelede başrol oynadığını, mücadele yıllarında kadın öğretmenlerin mücahitlik yaptığının tarih kitaplarında yazdığını da belirtti.

Başbakan Tatar, “Biz Türkiye’mizin bir parçasıyız. Zaten aynı dili konuşuyoruz. Aynı gelenekten geliyoruz. Kadınların başını çekmediği hiçbir konu başarıya ulaşamaz.  Atatürk’ün kızları olarak yaptığınız çalışmalar nedeniyle sizleri kutluyor, hoş geldiniz diyorum”.dedi.

CKD Üyeleri, üç günlük KKTC gezisi boyunca Boğaz Şehitliği- Barbarlık Müzesi, Tarihi Girne Kapısı, Rauf Denktaş’ın mezarı, Gazi Mağusa Kalesi, Venedik Surları, Lala Mustafa Paşa Camii ve Namık Kemal’in hapis yattığı cezaevi ve yasak kent Maraş’ı da ziyaret etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum