Cumhuriyet Konseri alkış aldı

Cumhuriyet Konseri alkış aldı

Cevdet İnci Eğitim Vakfı, 100. Yıl Konseri coşkusunu çocuklar, gençler ve kadınlarla aynı sahnede yaşadı.

7-18 yaş arası çocuk ve gençlerin kültür ve sanatla iç içe büyümesini hedefleyen İnci Vakfı Çocuk ve Gençlik Orkestrası, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği "Cumhuriyetin Kadınları Söylüyor! Dünya Dinliyor!" Topluluğu eşliğinde Şef Tolga Akın yönetiminde 100. Yıl Konseri için sahneye çıktı.

İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez ve Bornova Belediyesi Kültür ve Spor İşleri Müdürü Dr. Yasin Barut konser öncesi konuşma yaptı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen konsere İzmirliler büyük bir ilgi gösterdi.

1701421742-nci-orkestras-100-y-l-konseri-1.jpg

100. YIL COŞKUSU YAŞANDI

Fuaye alanındaki tango gösterisi ve fotoğraf çekimleriyle başlayan konser, girişten itibaren İzmirlilerin yoğun ilgisiyle başladı. Sahnede 150 kişiden oluşan koro ve orkestra, Şef Tolga Akın önderliğinde sevilen şarkılarla dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Hayat Bayram Olsa, Memleketim, İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşı ve Vardar Ovası gibi çok sevilen parçalara eşlik eden seyirciler, konseri coşkuyla izlediler. İnci Vakfı’nın gönüllülerinden oluşan Bu Yurdun Kızları Korosu ise Manastır Türküsü’nde sahneye çıkarak konsere renk kattı.

Açılış konuşmasında Atatürk’ün bir sözüne de yer veren İnci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ece Elbirlik Ürkmez, “2015 yılında küçük bir ekiple kuruldu orkestramız, o zamanlar hepsi birer çocuktu. Bizimle büyüyerek, artık bir kısmı genç oldular. Bugün, Cumhuriyetin 100. Yılını sahnede 105 çocuk ve gencimizle kutluyoruz. Bu coşkuyu bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum. İnci Vakfımızın eğitime verdiği önemin nedenini en iyi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile ifade ettiğini düşünüyorum: “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına olan bağlılığımızı en iyi şekilde ifade ediyor. Konserimizde bize eşlik eden Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği "Cumhuriyetin Kadınları Söylüyor! Dünya Dinliyor!" Topluluğu’na, koro şefi Ümit Bulut’a ve Güç Birliği sözcüsü Fatoş Dayıoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.