Cumhuriyet ve Atatürk Sergisi Ege Üniversitesi'nde sergileniyor!

Cumhuriyet ve Atatürk Sergisi Ege Üniversitesi'nde sergileniyor!

Ege Üniversitesi bünyesinde düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu resim sergisi Egeli gençlerin karma eserleri yer aldı.

Bünyesinde kültür, sanat, spor ve bilim alanlarında pek çok öğrenci topluluğunu bulunan Ege Üniversitesi’nde yoğun bir şekilde faaliyetlerini sürdüren topluluklardan birisi olan Resim Topluluğu farklı konularla değişik içerikte çalışmalarla farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Yıl boyunca EÜ Resim Topluluğu bünyesinde yapılan çalışmalar, EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sergi Salonu’nda sergilenmeye başladı.

Resim Topluluğunda ilk defa milli bayramlar için sergi yaptıklarını söyleyen Resim Topluluğu Başkanı Oğuzcan Tosunoğlu, “ Sergi sayımızı arttırmak istiyorduk ve bunu milli değerlerimizi yansıtan, anlamlı ve mesaj veren çalışmalarımızla gerçekleştirmek istedik. Cumhuriyet Bayramı ile Atatürk’ü Anma Günü’nü birleştirmek istediğimiz için tarihleri de buna göre seçtik” dedi.

+++-013.jpg

Çalışmalarının genel olarak  sergilenmeye  yönelik olduğunu söyleyen Tosunoğlu, “Her dönem bir tane sergi çıkarmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz ve sergiye kadar da eğitim veriyoruz. Şuanda eğitmenimiz Ressam Fatma Tütüncü, kursu o veriyor. Gelecek etkinlikler ise 25 Kasımda sulu boya sergimiz, 19 Aralıkta karakalem sergimiz ve 25 Mayısta da MÖTBE’de renkli tuvallerden oluşacak sergimiz olacak” diye konuştu.+++-(2).jpg

Resim Topluluğuna katılmak isteyen öğrencilere yönelik açıklamalarda bulunan Tosunoğlu, “Topluluğumuzun amacı yoğun ders temposundan bir nebze dahi olsun uzaklaşarak stres atmak ve bunu renkleri hayal gücüyle birleştirerek gerçekleştirmektir. Bu nedenle de topluluğumuza üye alınırken yeteneğe bakılmamaktadır; isteyen, resme ilgisi olan herkes topluluğumuza üye olabilmektedir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.