Yorgancılar: Cumhuriyet'imizin yeni yüzyılına bir kala

Yorgancılar: Cumhuriyet'imizin yeni yüzyılına bir kala

Atamızın rehberliğinde Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına bir kala, hep birlikte her zamankinden daha fazla kararlılıkla yol almalıyız.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “29 Ekim 1923, Kurtuluş Savaşıyla erişilen askeri bağımsızlığın, yeni ve modern bir rejimle, ekonomik ve siyasi bağımsızlığa yükselmesi yönünde en büyük kilometre taşımız ve en eşsiz devrimimiz olarak tarihimizde parlıyor. Bu büyük devrim, eğitimde ve modernlikte yüzyıllardır dünyanın gerisinde kalan milletimize yepyeni bir kimlik kazandırarak, küresel ligde hak ettiği yere taşıdı” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Batı dünyasında hasta adam olarak anılan milletimiz, Cumhuriyetle kısa süre içerisinde; adaletle, eğitimle, bilimle, kültür-sanatla, insan haklarıyla, kadın-erkek eşitliğiyle ve çok daha fazlasıyla anılır hale geldi. Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu eşsiz devrimi tarihimize kazandırarak bize miras bırakan tüm atalarımızı şükranla ve gururla anıyorum” dedi.

.jpg

Muasır medeniyetlere erişme gayesiyle yola çıkılan Cumhuriyet Devrimi’nin, bizlere çok değerli bir kazanım sağladığını hatırlatan Yorgancılar “Bu devrim aynı zamanda bizlere çok büyük bir sorumluluk da yüklüyor. Sınır coğrafyamızda yaşanan tüm savaş, çatışma ve insan hakları ihlalleri, Cumhuriyetin bize ne büyük bir kazanım olduğunu her seferinde bir kez daha gösteriyor. Bakınız, biz bir asır önce bile kadınlarımızı savaş pilotu olarak, bilim insanı olarak, vs. yetiştirebilmekle övünürken, yanı başımızdaki komşu ülkemiz İran bugün hala, en temel kadın haklarının mücadelesini vermek zorunda kalıyor” diye konuştu.

Daha geniş bir mercekle, dünya genelindeki pandemiden savaşa uzanan ve küresel bir enerji darboğazı ile ekonomik kriz olarak yansıyan bu zorlu süreçte, Cumhuriyet’e her zamankinden fazla sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Yorgancılar “Özellikle, Atatürk’ün “Ey Türk istikbalinin evladı” olarak andığı gençlerimizin, ‘İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ sözlerini bir an bile unutmamaları gerekiyor. Atamızın rehberliğinde Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına bir kala, hep birlikte her zamankinden daha fazla kararlılıkla yol almalıyız. Gençlerimize duyduğum güven ve bu zorlu günlerin tüm dünya için de geri kalacağına duyduğum ümitle, Cumhuriyetimizin 99. yılını gönülden gururla kutluyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.