CUMHURİYET’İN İLANININ 94.YILI URLA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET’İN İLANININ 94.YILI URLA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleşti. Coşkulu bir şekilde gerçekleşen Cumhuriyet töreni coşkuyla kutladı.

Yarın 94.yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’nın töreni bugün Urla Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törene, Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Serdal Sarıdağ, Urla İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler ile öğrenciler ve Cumhuriyet sevdalısı Urlalılar katıldı.


Urla Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Urla Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.


Çelenk programının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Urla Belediyesi Çocuk Bakım Evi’nin minik öğrencileri hep bir ağızdan Andımızı okudu. Miniklerin coşkulu bir şekilde andımızı okuması hem velilerini hem de Urlalıları gururlandırdı.
cumhuriyet’in-ilaninin-94.yili-urla’da-kutlandi-(10).jpg

Zeytin ağacı 100 yaşında
 

Urlalı Heykeltraş Bihter Anı tarafından Urla Cumhuriyet Meydanı’nda “Zeytin Ağacı 100 Yaşında” konulu heykelinin yapımına başladı. Bugün düzenlenen Cumhuriyet Bayramı töreninde Urla Kaymakamı Önder Can ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar yapılacak olan heykele ilk çekici vurdu. Sanatçı Bihter Anı’ya teşekkür eden Başkan Sibel Uyar, “Güzel bir heykel olacak. Anlamı büyük bir heykel olacak. Cumhuriyetimizin yaşını ve barışı simgeleyen bir eser olacak” dedi. Heykeltraş Bihter Anı ise, “Cumhuriyetimizin yaklaşan 100.yılına özel bir çalışma yapmak istedim. Bugün ilk çekici vurduk. Yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucunda Urlamıza güzel bir heykel kazandıracağız” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.