Cüneyt Çakır, video hakem uygulamasına destek

Cüneyt Çakır, video hakem uygulamasına destek

FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, video hakem 'VAR' ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Cüney Çakır, uygulamanın Türk hakemlerini rahatlatacağını söyledi.

Son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Wembley Stadı’nda oynanan Tottenham-Real Madrid maçını yöneten Cüneyt Çakır, Süper Lig’e hayata geçirilmesi planlanan video hakem ‘VAR’ uygulaması ile ilgili konuştu. Kritik maçı yönetmek için Londra’ya giderken aynı uçakta bulunduğu Spor Yazarı Ömer Üründül ile konuşan Cüneyt Çakır, uygulamanın Türk hakemlerini rahatlatacağını savundu.

Ömer Üründül, Cüneyt Çakır ile yaptığı sohbeti şu ifadelerle okuyucularına aktardı:

“Salı günü Londra’ya giderken, Şampiyonlar Ligi’nde Tottenham- Real Madrid maçını yönetecek olan Cüneyt Çakır ve ekibiyle aynı uçaktaydık. Yol boyunca keyifli bir sohbet yapma fırsatı bulduk. Başta Cüneyt Çakır olmak üzere diğer tüm arkadaşların yüzlerinden okuduğum, dünyanın izlediği önemli maçlarda sürekli görev almalarının yarattığı hazdı. Gözlemlediğim ise hepsinin arasında saygı çerçevesinde esprilerin de sık sık gündeme geldiği güzel bir dostluk olduğu… Sohbet sırasında Cüneyt Çakır, önümüzdeki günlerde Dünya Kupası’nda görev alacak hakemlerin açıklanacağını söyledi. Ben de ‘Nasıl olsa yerin garanti’ dedim. O da tevazu içinde ‘Önce bir açıklansın’ dedi. Daha önce de Video Hakem ile ilgili görüşlerini benimle paylaşan Cüneyt Çakır’a ‘VAR’ ile ilgili deneme mahiyetinde yapılan uygulamaları ve görüşlerini de sordum. Cevabı çok olumluydu. Güzel tecrübeler yaşadıklarını, bu değişimin Türk futbolu ve hakemliği rahatlatacağını söyledi. Çakır, “Bu uygulama biz hakemleri rahatlatacaktır. Takımlara istemeden de olsa yaptığımız hataların baskısından kurtuluyoruz. Çünkü psikolojik olarak bu yaşanan baskı hakemleri negatif olarak etkiliyor. Bu ortadan kalkacaktır” diyerek ‘VAR’ ile ilgili düşüncelerini ve pratikte yaşadıklarını anlattı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.