Cüzzam hastalığında ücretsiz tedavi

Cüzzam hastalığında ücretsiz tedavi

eKonsey.com’un Dermatoloji bölüm sorumlusu Prof. Dr. Tuğba Rezan Ekmekçi, cüzzam ya da lepra olarak bilinen hastalıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tibet Erdoğru tarafından kurulan online medikal danışma platformu eKonsey.com’un Dermatoloji bölüm sorumlusu Prof. Dr. Tuğba Rezan Ekmekçi, “Cüzzam veya lepra hastalığı, hansen basili (mycobacterium leprae) adı verilen bir mikroorganizmanın sebep olduğu; çevresel sinir sistemi, deri, üst solunum yolu mukozası ve göz başta olmak üzere birçok sistemi ve organı etkileyebiliyor. Bulaşma şekli kesin olarak bilinmese de en çok solunum yolu ile bulaştığı kabul ediliyor. Bulaşma genellikle, çocukluk çağında aynı aile içindeki uzun süre temas edilen aktif hastalardan kaynaklanıyor” dedi.

1643634035-ekonsey-prof-dr-tugba-rezan-ekmekci.jpg

Tedavisi ücretsiz

Cüzzam hastalığının tarih boyunca insanlığı etkilediğini ve toplumların korkulu rüyası olduğunu belirten Prof. Dr. Ekmekçi, konuşmasına şöyle devam etti:

“20’nci yüzyılda tanı ve tedavilerdeki ilerlemeler ile etkin yapılan eradikasyon programları, cüzzamı günümüzde korkulacak bir hastalık olmaktan çıkarak halkın gündeminden düştü. Buna rağmen cüzzam hastalığının halen dünyada ve ülkemizde bildirimi zorunlu tutuluyor. Ücretsiz tedavi edilen cüzzam hastalığı, erken tanı konan hastalarda hiçbir kalıcı sakatlık oluşturmuyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.