ÇYDD İzmir Gençleri, Anıtkabir’de

ÇYDD İzmir Gençleri, Anıtkabir’de

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi ve Çağdaş Gençlik Merkez Yürütme Kurulu öncülüğünde, ÇYDD Ankara Şubelerinin ev sahipliğiyle düzenlenen 13. Ulusal Anıtkabir Buluşması'na ÇYDD İzmir Şubesi gençleri de katıldı.

Salgın kısıtlamalarının ardından 3.000'e yakın genç katılımcı ile büyük aileyi bir arada görmek, birlikte bu yola çıkmak Çağdaş Gençlik gönüllüsü gençler için büyük bir mutluluktu. Gençler Ankara’ya varır varmaz Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkıp, mozoleye çelenk bıraktı. Çağdaş Gençlik gönüllüleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda; ilke ve değerlerinin izinde, kurduğu Cumhuriyet’e olan manevi bağlarını daha da güçlendirip, çağdaş bir gelecek için hiç durmadan yürüyeceklerine bir kere daha söz verdi. Gençler, Anıtkabir ziyareti programının devamında ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ışık tutan Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzelerini ziyaret etti.

2021-ankara-bulusmasi-2.jpg

Çağdaş Gençlik İzmir Kolaylaştırıcısı Fulya Karakaya, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Şubeleri olarak 13 senedir Atamızın huzuruna çıkmak için Ulusal Anıtkabir Buluşmaları düzenliyoruz. Bu buluşmalar Atamızın yokluğunda yas tutmak amacıyla değil, Atamızın huzurunda bir olup çağdaşlık yolunda ilke ve devrimlerinin yoldaşlığıyla birbirimizden güç almak amacıyla yapılıyor. Ankara atmosferinin yanı sıra Anıtkabir’de Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda bulunmak, yol arkadaşlarımızla omuz omuza yürümek ve tam bağımsız Türkiye yolunda yalnız olmadığımızı bilmek bizlere güç veriyor. “Benden bize giden yol’’ ilkesiyle Anıtkabir buluşmalarının düzenlenmesini Çağdaş Gençlik adına paha biçilemez bir değer olarak görüyoruz.” cümleleriyle görüşlerini ifade etti.

Çağdaş Gençlik İzmir gönüllüsü ve mezunu olan, ÇYDD İzmir Şubesi Gençlik Birimi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Alaattin Ferhan, “13 yıldan beri her 10 Kasım haftası Anıtkabir’de Atamızın aziz hatıralarıyla mozolesi önünde tüm şubelerimizin ve gençlerimizin katılımıyla bir araya geliyoruz. Çağdaş Gençlik olarak Atamızın huzurunda, onun ilke ve devrimlerine bağlılığımızı, Cumhuriyet’i koruma konusunda kararlılığımızı bir kez daha yineliyoruz. Atamızdan aldığımız ışığı, gelecek kuşaklara ve kentlerimize yaymak için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz.” sözleriyle görüşlerini aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.