ÇYDD İzmir'den 30. yıl kutlaması

ÇYDD İzmir'den 30. yıl kutlaması

ÇYDD İzmir Şubesi 30. kuruluş yıldönümünü iki etkinlikle kutladı.

ÇYDD İzmir Şubesi 30. Yıl Kutlama programı, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun “Cumhuriyet’in 100.yılında Türkiye ve Demokrasi söyleşisiyle başladı.

Konak Belediyesi katkılarıyla Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, 2010-2011 Dönemi Şube Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Mahlıçlı’nın kolaylaştırıcılığını üstlendiği söyleşide Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu Cumhuriyet’in 100.yılında ülke olarak geldiğimiz nokta ve demokrasi karnemize ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Söyleşinin sonunda söyleşiye katılan gençlerle fotograf çekilen yazarlar, okurlarının kitaplarını imzaladı.

foto6.jpeg

İkinci etkinlik ise İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Sunuculuğunu Deniz Dünyaoğulları Hünler’in üstlendiği program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve çağdaş uygarlık yolunda hayatını kaybetmiş tüm aydınlar için Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından 1993 yılında kurulmuş, eğitimde fırsat eşitliği için bugüne kadar sayısı 19.000’i aşan öğrenciye burs vermiş, İzmir’in ekonomik olanakları sınırlı dört bölgesinde Çağdaş Etkinlik Merkezi ve ilk Çağdaş Gençlik Merkezi’ni kurmuş ÇYDD İzmir Şubesi’ nin 30 yıllık yaşam öyküsünü anlatan video ile programa devam edilirken, videoyu izleyen seyirciler duygu dolu anlar yaşadı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur Ertürkan konuşmasına “Çağdaş Türkiye’nin gelecek güvencesi olma yolunda Cumhuriyet’imizin 100.yılını, ÇYDD İzmir Şubesi’nin 30.yılını tamamlamanın onurunu yaşıyoruz. Yolumuzda ilerlerken ailemize katılıp, elimizi hiç bırakmayan gençlerimize, aydınlık yarınlar yaratma çabamıza katkıda bulunan dostlarımıza teşekkür ediyoruz.” diyerek başladı.

Eğitimde niteliksizliklere ve PISA raporundaki eğitim sisteminin plumsuz durumuna değinen Ertürkan; ülkemizin matematik, fen bilimleri ve okuma becerilerinde OECD ülkeleri arasında ortalama puanlarının altında kaldığını belirtti. Ertürkan konuşmasında geçtiğimiz günlerde doğum günlerini kutladığımız, 2009 yılında da kaybettiğimiz Genel Başkan Prof. Dr. Türkan Saylan ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Türkel Minibaş’ ı saygıyla andı.

Ertürkan şöyle konuştu; "Çocuklarımız kendi diline, kültürüne yabancılaştığı için okuduğunu anlamakta ve anlatmakta sorun yaşamaktadır. Eğitimin pedagojik temellerine aykırı ÇEDES (Çevreme duyarlı, değerlerime saygılıyım) projesi ile iyice dinselleştirilen eğitimin kalitesinin de düştüğü bir dönem yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi ve değerlerinden uzaklaşıldığı bu dönemde siz gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla birlikte verdiğimiz mücadele daha da önem kazanmaktadır. Bugüne kadar olduğumuz gibi, bundan sonra da sorunun değil çözümün parçası olmaya devam edeceğiz."

foto4.jpeg

Müzik Öğretmeni Seyit Kanıyolu ise, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda okurken ÇYDD İzmir Şubesi ile tanıştığını belirtti.

Gecenin onur konukları Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’a Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Şube Başkanı Onur H. Ertürkan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Barış Pehlivan konusmasında ÇYDD’den lise ve üniversite eğitimi boyunca burs aldığını ve üniversite yıllarında Van’da ÇYDD’nin bir köy projesinde 10 gün boyunca aktif gönüllüsü olduğunu belirtti.

ÇYDD İzmir Şubesi’nin 30.yılını kutlayan Pehlivan, “İyi ki varsınız. İyi ki çoksunuz. Daha da fazla yoldaş bulalım ki, birlikte daha kalabalık yürüyelim” dilekleriyle sözünü tamamladı.

foto7-2.jpeg

Programın son kısmında, Atatürk’e her akşam keman çalan Enver Kapelman’ın kemanına 40 yıl sonra hayat veren Keman Sanatçısı ve Şef Hakan Şensoy yönetiminde, Piyanist Metin Kiper ve Efes Yaylı Grubu eşliğinde, Tenor Levent Gündüz tarafından Atatürk’e Çalan Keman Konseri, Ata’mızın en sevdiği parçalar, öncesinde hikayesi anlatılarak seslendirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.