Dağların gözyaşı olarak biliniyor! Diş eti kanamalarından kansere kadar...

Dağların gözyaşı olarak biliniyor! Diş eti kanamalarından kansere kadar...

Saklı kalmış sağlık iksiri ve dağların gözyaşı olarak bilinen mumiyonun faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız. İşte dağların yüksek kesimlerinde siyah tortu olarak çıkan mumiyonun bilinmeyen faydaları…

Geçmişi 3 bin yıldan daha uzun bir süreye dayanan mumiyo, eski zamanlarda İran, Arabistan, Orta Asya, Çin ve diğer ülkelerde tıp alanında yoğun olarak kullanılmıştır. "Dağların Gözyaşları" ismiyle bilinen doğal bir maddeye verilen bir isim olan mumiyonun sağlık için de pek çok faydası olduğu biliniyor.

Saklı kalmış sağlık iksirini bugün sizlerle tanıştıracağız. Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya kadar bitkisel tıpta kullanılan mumiyo maddesi, dağların yüksek kesimlerinde ve mağara içinde bulunan siyah tortudur.

Nasıl meydana gelir diyorsanız; dağdaki bitkiler zamanla doğal oluşumlara uğrayarak sertleşir. Zamanla dönüşen bitkilerde; toprak, yağmur ve taşlarda bulunan vitamin ve mineraller bulunur.

Eski çağlarda eklem, kemik ve romatizma hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır. O dönemlerde ise son derece etkili olmuştur. Şimdilerde krem ve diş macunu yapımında kullanılır.

Son derece güçlü bir vitamin kaynağıdır. İçinde 85'den fazla mineral, vitamin ve aminoasit barındırır. İçerdiği elementler ise; kobalt, bakır, demir, çinko, nikel, potasyum, sodyum, magnezyumdur.

Kemik dokularının iyileşmesinde yardımcıdır, yenileyici özelliği vardır. Özellikle 30 yaşını geçmiş kadınların kemik erimesinin önüne geçmek için tüketmesi iyi olur. Bağışıklık sistemini düzene sokan güçlü bir etkiye sahiptir. Mumiyo, beyin sağlığı için de son derece önemli bir kaynaktır. Vücudu stresten arındırır.

Günümüzde diş macunu yapımında kullanıldığından bahsetmiştik... Mumiyo, diş eti iltihabına ve diş sararmasına çözüm olur. Ağız sağlığında kullanılan doğal bir kaynaktır. En önemli faydalarından biri de kanserle mücadelesidir. Kanserli hücrelerin oluşumunu engeller.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.