DAĞLIK ALANLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR ETKİN YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI

DAĞLIK ALANLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR ETKİN YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI

Dağlık Alanların Sürdürülebilir Etkin Yönetimi ve Toplum 5.0” adlı Çalıştay gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından  İzmir Ticaret Odası’nda 11 Aralık Uluslararası Dağlar Günü nedeniyle “

Çalıştay’a Dokuz Eylül Üniversitesi’nden ve İzmir Valiliği’ne bağlı kurum ve kuruluşlardan toplamda 80 temsilci katıldı. Prof. Dr. Barbaros Gönençgil in açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda Gönençgil, kır ve dağ farklılığını ortaya koyan sunumunda Türkiye’nin 3/4 ünün dağlık alanlarda yaşadığını ve bu alanlarda dağ yerleşiklerini ve ekolojik dengeyi dikkate alan idari statülerin oluşturulması gerekliliğini vurguladı. Çalıştay’da 9 yuvarlak masa oluşturuldu ve katılımcılar “doğal kaynakların yönetimi, mali ve ekonomik yapılar, mekân, analiz, fiziksel/coğrafi, yapısal ve teknik göstergeler ile afetler ve kurumsal-toplumsal kapasite” konularında SWOT analizi yaparak politika ve hedefler belirlediler ve eylem planları oluşturdular. 

Dağlık Alanların Sürdürülebilirliği ve Yönetişimi Derneği üyeleri Çalıştayın verimliliğine katkıda bulundu. Program yürütücüleri, Çalıştay’ın çıktısı olarak önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan Dağlık Alanların Sürdürülebilir Etkin Yönetimi ve Toplum 5.0 Strateji Rehberi’ne Dokuz Eylül Üniversitesi Afet Yönetimi Anabilim Dalı web sayfası afetyonetimi.deu.edu.tr üzerinden erişilebileceğini bildirdiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.