Daha iyi görmek için göz içi lensleri deneyin

Daha iyi görmek için göz içi lensleri deneyin

Göz içi lensi, gözde katarakt gelişimine bağlı bulanık hal almış olan göz merceğinin yerine ameliyatla yerleştirilen yapay bir lens olduğunu belirten Doç. Dr. Esat Çınar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekol Hastanesi Göz Kliniği’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esat Çınar, göz içi lenslere ilişkin açıklamasında “Bu lensler, katarakt cerrahisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Yeni teknolojik gelişmelerle birlikte, çok sayıda göz içi lensi veya merceği kullanıma sunulmuştur. Katarakt cerrahisi sonrası uzak görmenin yanında, yakın görmenin ve astigmatizmanın da düzeltilmesi amaçlanmaktadır, bu da yeni tür mercekler ile mümkün olmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Konforu arttırıyor

“Günümüzde hastanın astigmatizması düzenli ve korneaya bağlı ise 0,75 D ve üzerindeki astigmatik bozukluklar, katarakt ameliyatı sırasında torik göz içi mercekleri uygulaması ile düzeltilebilmektedir” diyen Doç. Dr. Esat Çınar, “Pratik kullanımda 6-7 dereceye kadar astigmatta oldukça başarılı sonuçlar alınmaktadır. Torik lenslerde dikkat edilmesi gereken nokta rotasyon sorunu olup, cerrahinin başarısında oldukça önemlidir. Bu nedenle torik lensler deneyimli cerrahlar tarafından doğru aksa yerleştirilmesi son derece önemlidir.” diye konuştu.

haber-gorseli-1.jpg

Avantajları

Katarakt ameliyatı ile beraber torik göz içi lenslerin avantajları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Esat Çınar, “Hemen hemen her derecede kırılma kusurunu tedavi edebilme, öngörülebilir sonuçlar, yüksek astigmattan kurtulma, görmede hızlı düzelme, korneada incelme ve doku kaybı olmaması, yüksek optik kalitesinin muhafazası, başarılı bir cerrahiden sonra neredeyse hiçbir yan etki olmaması, gerekirse diğer göz ameliyatlarıyla birlikte yapılabilmesi, istenirse geri dönülebilir olmasıdır” sözlerini kullandı.

Astigmatlı göz içi lens takılan hastaların katarakt ameliyatının diğer mercek takılan hastalardan farklı olmadığını vurgulayan Dr. Çınar, “Hekim astigmatlı lensi daha önceden belirlediği aksta yerleştirir. Ameliyat sonrası bakım ve kontrollerde standart katarakt ameliyatı ile aynıdır. Hasta ameliyatı yaklaşık 15 dakika sürer. Ameliyat sonrası göz kapama gerekmez, gözü dış etmenlerden koruyucu amaçlı birkaç saatliğine kapama yapılabilir. Ameliyat sonrası korucusu damlalar verilir, hasta ameliyat sonrası standart birinci gün, birinci hafta ve birinci ay kontrollerine çağrılır.”

basliksiz-1-001.jpg

Sonuç olarak torik göz içi mercekleri, 0,75 dioptri ve üzerinde astigmatı olan katarakt hastalarında veya kataraktı olmayan yüksek astigmatı bulunan hastalarda astigmattan kurtulmaları için yüksek teknoloji ile üretilmiş, ameliyat ile göz içine yerleştirilen merceklerdir. Standart katarakt ameliyatı ile göze yerleştirilir ve ameliyat iyileşme süreci standart katarakt ameliyatı ile aynıdır. Gelecekte hastanın herhangi bir göz hastalığına yakalanma riskini artırmaz ve herhangi bir tetkik veya başka bir cerrahi müdahale gerektiği zaman bir engel oluşturmaz. Bu mercekler astigmatı olan hastalara güvenle tavsiye edilebilecek yüksek teknoloji ürünleridir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.