Dalyan'daki köpeklerin akıbetleri meçhul... NEREDELER?

Dalyan'daki köpeklerin akıbetleri meçhul... NEREDELER?

Beslendikleri ve bakıldıkları ortamlardan toplandıkları ve yok edildikleri iddia ediliyor.

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan'da gerçekleştirilecek bisiklet yarışları için sokak köpeklerinin toplatıldığı ve yok edildikleri iddiası hayvanseverleri harekete geçirdi. Dohakder Derneği ve DALYAN YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ Mebrure KUZEY BLOM konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"17-18-19 mart 2017 tarihleri arasında BİSİKLET FEDERASYONUNUN TALEBİ üzerine DALYAN'DA BİSİKLETçilerin  yol  GÜZERGAHI Üzerindeki sokak hayvanları   BİSİKLET FEDERASYONU ve ilgili yetkili tüm kurum ve kişiler VE TURİZM odaklı dernekler   YEREL HAYVAN Koruma görevlileri ve DOHAKDER Derneği ile   hiçir görüşme yapmadan , görüş alınmadan beslendikleri ve bakıldkları ortamlardan toplanmışlar ve yok edilmişlerdir.. 

Bisiklet yarışları öncesi, BİSİKLET FEDERASYONUNUN Talebi ile, 

Dalyan zabıtasından yapılan anonsta "ÇEVREYE ZARAR VEREN ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKELİ sokak köpekleri toplanacaktır " Anonsu yapılarak, vatandaşta hayvanlara karşı NEFRET -KORKU verilmiştir. (itirazım üzerine bu anons değiştirilmiştir.)

Yasal olmayan bu tür anonslar yapan Belediye  zabıtası yüzünden   DALYAN'DA SOKAK HAYVANLARINI KORUYAMIYORUZ ve KORUNAMAMAKTADIR.

Ortaca Belediyesi 07.02 2017 tarihine kadar 1 tane sokak hayvanı bile kısırlaştırmamıştır. BUGÜNE KADAR TÜM SOKAK HAYVANLARI DOHAKDER Derneği tarafından kısırlaştırılmış,tedavileri yaptırılmış ve aşılanmışlardır. İlk kez 07.2.2017 Küpe no 106'yı kısırlaştırmıştır .( 106 'da yok edilmiştir. )

YASALAR UYGULANMAMAKTADIR.

Bisikletçiler doğaya saygılı sporculardır. Biz onlara ve BİSİKLET federasyonuna  bunu hiç yakıştıramadık. 

ŞİDDETLE KINIYORUZ

BU KÖPEKLERDEN SADECE 8 TANESİ GÖSTERMELİK  BARINAĞA ALINMIŞTIR. Daha sonra salınmışlardır. 
 
Diğer, bakımları ve beslenmeleri tarafımızdan yapılan kimseye hiçbir zararı olmayan kısırlaştırılmış  uysal ve Dalyan'a  ait onlarca köpeğin akibeti BELLİ DEĞİLDİR.Belki dönreler diye günlerce bekledik ama dönmediler .Bizler onların ölüme terkedildiklerini düşünüyoruz.

Bu köpekler Bakanlık tarafından teslim alınan mikroçiplerle   DALYAN Köpekleri olarak kayıt  edilmişlerdir.

TC 5199 no'lu yasa gereği sokak hayvanları beslendikleri , bakımları yapılan yerden alınmaları başka yere atılmaları İNSANİ ,  ve YASAL   değildir.

Bizler, hiçbir maddi kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin sadece İNSANİ, ve VİCDANİ sorumluluklarla , sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların bakımlarını ,kısırlaştırılmalarını ve beslenmelerini sağlamaktayız .

DALYAN , TC 5199 no'lu yasalarla mı yönetiliyor yoksa BİSİKLET FEDERASYONU veya kişi , Turizmciler ve  kurumların  istekleri doğrultusunda YÖNETİLİYOR?

YASALAR DALYAN için geçerli değil midir?

Bimer'e ,DOĞA Koruma Milli Parklar Müdürlüğüne , , Kaymakamlığa , belediyeye devletin bütün resmi kurumlarına Köpekleri toplyanların tespit edilmesi için KAMERA KAYITLARININ İNCELENMESİ talebimi   DİLEKÇE ile bildirdim  hiçbir kurum bu konuda herhangi bir girişimde bulunmamıştır. 

Baştan savma yanıtlar vermişlerdir.

20'ye  yakın köpeğin hayatı umursanmamıştır ve yasalar uygulanmamıştır.  

Bisikletçiler geldi yarıştılar eğlendiler, ödüllerini aldılar,  Dalyan'da Turizm patlaması yaşandı ama O toplanan yerlerinden yurtlarından edilen  CANLAR  (Köpekler)  GERİ DÖNMEDİLER ! 

ÜZGÜNÜM,  ÜZGÜNÜZ! "

Mebrure KUZEY BLOM
Dohakder Derneği ve DALYAN YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ

NOT: 
Aşağıda resmi görünen  köpekler sadece tesbit edebildiklerimizdir. 
ve fotoğrafları mevcut olanlardır.
Bisikletçilerin yol güzergaharındaki onlarca köpek toplanmış ve yok edilmişlerdir.

sokak-1.jpgkayip-köpek--ri̇ngo.jpgpaspas--1.jpgp1270725.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.