Damacananın dibinde 7 sayısını görürseniz dikkat!

Damacananın dibinde 7 sayısını görürseniz dikkat!

Pet şişeden su içmek zararlı mı, plastik damacana sağlığa zarar veriyor mu?

Hemen hemen hepimizin evinde su ihtiyacını karşılamak için bulunan plastik damacanaların dibine hiç baktınız mı? Aslında burada göreceğiniz sayı, sağlığınız için çok önemli! Su tüketmenin sağlık için faydası, tartışılmaz bir gerçek. Günde en az 8 bardak tüketilmesi önerilen suyun pet şişe ve damacanalarda muhafaza edilmesinin zararlı olup olmadığı ise çokça konuşuldu ve konuşulmaya da devam ediyor. Peki gerçekten pet şişeden su içmek zararlı mı, plastik damacana sağlığa zarar veriyor mu? Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Fevzi Balkan, plastik damacana ve pet şişelerden su tüketmememiz gerektiğini söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu:

Östrojeni taklit ediyor!

"Plastik damacana, pet şişelerde su tüketmemeye çalışın. Damacanalarda bulunan BPA maddesi, östrojeni taklit ediyor. Yapılan araştırmalar BPA'nın prostat kanser hücrelerini uyardığını, fare ve insanlardaki meme dokusunda kanser hücreleri değişiklikleri oluşturduğunu ortaya koydu.

7 sayısını görürseniz dikkat!

Elinize boş bir mavi damacana alın. Dibine bakın. Bir üçgen içinde 7 sayısını göreceksiniz. Bütün plastik kaplarda üçgen içinde 1'den 7'ye kadar sayılar var. 3,6,7 sayıları bulunan plastikler içinde gıda ve içecekler bulunmamalı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.