Danışan App'ten yangından etkilenenlere ücretsiz destek

Danışan App'ten yangından etkilenenlere ücretsiz destek

Psikolojik destek için kullanılan online platform Danışan App, yangından etkilenen yurttaşlara ücretsiz terapi desteği sağlayacağını duyurdu.

Yangın mağduru yurttaşlar bir taraftan sıcağın etkisi, bir taraftan pandemi, bir taraftan da kayıplar ve kaygılar nedeniyle sinir krizleri geçiriyor. Bu sebeplerden yola çıkarak psikolojik destek için kullanılan online platform Danışan App, yangından etkilenen yurttaşlara ücretsiz terapi desteği sağlayacağını duyurdu. Bilişim Uzmanı Ali Faik Bacınoğlu uygulama hakkında açıklamalarda bulundu.

Afetin korkunç boyutlara ulaştığı Antalya ve Muğla'da binlerce yurttaş evini, arabasını, anılarını kaybetti, köy ve mahalleler boşaltıldı, 9 yurttaş ve binlerce hayvan yangınlar nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye'nin dört bir yanından yangın bölgelerine yardım kampanyaları başlatıldı.

s-269349580137d3171ebb61fc0b97340600536533-1100x630.jpg

Yangın mağduru yurttaşlara sadece maddi yardım değil psikolojik yardım için de adımlar atıldı. Psikolojik destek için kullanılan online platform Danışan App, yangından etkilenen yurttaşlara yönelik ücretsiz terapi desteği sağlayacağını duyurdu. Danışan App projesinin mimarlarından Bilişim Uzmanı Ali Faik Bacınoğlu, yaşanan travmaları atlatma konusunda yurttaşların yanında olduklarını söyledi ve uygulama hakkında bilgiler verdi.

Bacınoğlu, afet eğitimi almış psikolog ve psikiyatristler tarafından yurttaşlara destek verileceğini belirterek, öncelikle uygulamanın App Store ve Google Play'den indirilmesi gerektiğini ifade etti.

Akıllı telefonu olmayan yurttaşların web sitesi üzerinden de randevu oluşturabileceğini söyleyen Bacınoğlu, "Tamamen ücretsiz şekilde afetzedeler yararlanabilecek. 22 tane hocamız online olarak bekliyorlar. Aralarında doçentler de var. Panik atak, anlık büyük kayıplar vermeye karşı uzmanlıkları olan, afet eğitimi almış hocalar. Her hangi bir afetzede bize bir profil açıp yazdığı zaman, en uygun hocaya yönlendiriyoruz. Seans oluşturuyoruz, bir görüşme odası açıyoruz. Afetzedeye seansla ilgili olarak SMS; ay, gün, saat şeklinde bildiriliyor. Seans zamanı geldiğinde uygulamada online olarak görüntülü şekilde terapi desteği sağlanıyor. Uygulamadan faydalanmak için isim-soyisim ve telefon numarası yeterli. Faydalanmak isteyen yurttaşların gerçek isimlerini vermelerine de gerek yok. Afetzedeler diledikleri gibi bu uygulamadan ücretsiz faydalanabilirler" açıklamasını yaptı.

Koronavirüs salgını ortaya çıktığında projeyi geliştirdiklerini ifade eden Bacınoğlu, "Online yapılabilen meslekleri bir çatı altında toplamayı planlıyoruz. Daha sonra veterinerlik, diyetisyenlik gibi meslek dalları da aplikasyona eklenecek" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum