Danıştay'dan zeytinlik müjdesi, madencilik yapılmayacak!

Danıştay'dan zeytinlik müjdesi, madencilik yapılmayacak!

Danıştay tarafından oluşturulan müşterek heyeti, Zeytincilik Kanunu uyarınca zeytinlik alanlarda madencilik yapılamayacağına hükmetti.

Danıştay 8. Dairesi ve 10. Dairesinden oluşan müşterek heyeti, zeytinlik alanlarda madencilik faaliyeti yapılmasına yönelik yönetmelik değişikliğini iptal etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin iptali için Çiftçiler Sendikası’nın (Çiftçi-Sen), açtığı davada Danıştay 8. Dairesi, yönetmeliğin yürütmesini durdurmuştu.

Davalı Bakanlık dosyaya Danıştay’da itiraz etmiş ve Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu da yargılamanın hem Danıştay 8. Dairesi hem de Danıştay 10. Dairesinden oluşan müşterek bir heyetle karara bağlanması gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararını kaldırmıştı. Danıştay tarafından oluşturulan müşterek heyeti, verdiği kararda, Zeytincilik Kanunu uyarınca zeytinlik alanlarda madencilik yapılamayacağına hükmetti.

KAZANAN ZEYTİNCİ VE ZEYTİNLİK ALANLAR OLDU

Konuya dair açıklama yayımlayan Çiftçi-Sen, ülkenin içinden geçtiği ekonomik ve sosyal koşullar içinde çiftçileri korumak için hukuki yolları etkili bir biçimde kullanarak elde ettikleri başarının diğer dosyalar için de emsal olacağını ifade ederek, “Bu kapsamda da mahkemelerin, hakların güvencesi olması için açtığımız davayı ve ilgili yargı kararını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Şimdilik kazanan zeytincimiz ve zeytinlik alanlar oldu” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.