Dansta çalışma alanları öğrenci çalıştayı 

Dansta çalışma alanları öğrenci çalıştayı 

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı etkinlikleri kapsamında “Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı” 9-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Düzenleme Kurulunda Prof. Dr. M. Öcal Özbilgin ve Doç. Dr. Füsun Aşkar’ın yer aldığı etkinliğin tüm oturumları Konservatuvar Etkinlik Salonunda yapılacak. 

“Gelenek İçinde Dans”

9 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek olan “Gelenek İçinde Dans” konulu çalıştay  iki  oturumdan oluşacak. İlk oturum 13.30-14.15 saatleri arasında, ikinci oturum ise 14.45-15.45 saatleri arasında yapılacak. Oturumun ilk konuşmacısı olan Cemile Demirtaş “Mardin Geleneksel Danslarında İcra Çeşitliliği” konusunu ele alacak. Aynı oturum kapsamında konuşmacı Salih Eskici ise “İzmir Çeşme Çingene Kültüründe Dans” konusuna değinecek. “Siirt Oyunlarının Hikayeleri”ni ise Tevfik Özkan açıklayacak. 

Aynı günün ikinci oturumunda 4 farklı konu ele alınacak. Tuğba Demir “Köçek Takımlarının Örgütsel Yapılanması’’ başlığını, Harun Aksoy “Diyarbakır Oyunlarının Hikayesi”ni, Burak Aslan “Samsun Geleneksel Oyunlarının Çeşitliliği’’ni ve son olarak Mustafa Ok ‘’Diyarbakır Oyunlarında Dönemsel Farkılıklar’’ konusunu ele alacak. 

Aynı başlık altında 10 Ocak Cuma günü yapılacak oturumlarda Emre Solmaz “Artvin Deli Horon Oyunu ve Varyasyonları”, Rohat Ağaya “Doğu ve Güneydoğu Halay Oyunlarında Halay Başı’’, Buket Durmuş “Anadolu Dans Geleneğinde İkili Danslar”, Beril Şimşek ise “Kayseri Uzun Yayla Çerkez Düğünü Gelenekleri’’ konularına değinecek. Oturumun ikinci kısmında Cemil Saçma “Silvan Murat Şenliklerinde Oyun Geleneği”, Ramazan Gelme ise “Dans’la Sağaltım: Çerkez Çapşe Geleneği’’ konularını anlatacak. Aynı günde yapılacak üçüncü oturumda ise Miray Köktaş “Halk Oyunlarında Netnografik Araştırma Yöntemleri’’,  Ayberk Ünal  da “Sahne Kostümünde Dijital Teknoloji Kullanımı’’ konularını ele alınacak. 

“Halk Danslarında Disiplinler Arası Çalışmalar”

13 Ocak Pazartesi günü yapılacak olan “Halk Danslarında Disiplinler Arası Çalışmalar” çalıştayı iki oturumdan oluşacak. İlk oturumda Sanem Alçin, “Yaratıcı Dramada Geleneksel Dansı Uygulama Biçimleri’’ konusunu ele alacak. Sırasıyla Aylin Tekdemir “Hareket Eğitiminin Orff Yöntemi İle Uygulanması’’, Simge Kocaağa “Dansın Nörobilimi’’, Elif Su Kahraman “Dalcroze Yöntemi ile Hareket Eğitimi’’, Gizem Güneri ise “Resim Sanatında Geleneksel Dans Yorumları’’ konularını aktaracak. İkinci oturumda; Ceren Öncel “Türlere Göre Dans Sakatlanmalarının Belirlenmesi’’, Cansu Kılınç ise “Dans Sakatlanmalarını Önleme Uygulamaları’’ konularına açıklık getirecek.

“Halk Danslarında Güncel Durum Değerlendirmesi’’

14 Ocak Salı günü iki oturumdan oluşacak olan “Halk Danslarında Güncel Durum Değerlendirmesi’’ çalıştayı, 13.30-14.15 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Konuşmacılardan Alperen Bayraktar, “Kına Organizasyonlarında Geleneksel Dansın Güncel Durumu’’ konusunu ele alacak. Sonrasında Jiyan Yıldırım tarafından “Popüler Kültür ve Köçekler’’ konusu açıklanacak. İkinci oturumda Orhan Güzel “Halk Oyunlarına Ticari Bakış’’, Hilal Buran ise “Geleneksel Dans Sanatında Kitsch (Avam Olgusu)” konularına açıklık getirecek. Üçüncü oturumda ise Tuğberk Aykara “Akademik Halk Danslarına Güncel Bakış’’, İlkem Şahiner “Dansçıda Sahne Kaygısı’’, Şevval Katırcı da “Pecha Kucha Sunum Yöntemi Üzerine Geleneksel Dans Örneklemesi” konularına değinilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.