Darbe Komisyonu'nda Fethullah Gülen Önerisi

Darbe Komisyonu'nda Fethullah Gülen Önerisi

Fethullah Gülen'e dair son dakika önerisi

Fetullah Gülen'in yönettiği FETÖ'nün tüm yönleriyle araştırılması için kurulan Meclis komisyonunda flaş bir öneri sunuldu. Buna göre Komisyon önümüzdeki günlerde "FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in dinlenmesi"ni konuşacak.

TBMM Darbe Komisyonu toplantısında, AKP'li vekiller Fethullah Gülen'in dinlenmesini önerdi. 

5 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun ikinci toplantısı muhalefet, komisyonun tamamının görsel basına da açık olması gerektiğini savununca tartışmalı başladı. 

Komisyonda CHP’li Aytun Çıray, "Başkanlık divan seçiminde Yenikapı ruhunu nane ruhuna çevirdiniz" deyince AKP’li Emine Nur Günay, ise "Yenikapı ruhunu, nane ruhu tuz ruhuna çevirmeyin" diye karşılık verdi. Komisyon üyesi bir AKP'li vekil Fethullah Gülen’in dinlenmesini önerdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; TBMM’de 15 Temmuz darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin tüm yönleriyle araştırılması için kurulan 15 üyeden oluşan Meclis Araştırma Komisyonu ikinci kez toplandı.

Komisyon takviminin, görevlendirilecek uzmanların ve komisyona davet edilecek kişilerin belirleneceği toplantıdan kameramanlar görüntü aldıktan sonra, Komisyon Başkanı Reşat Petek, Yenikapı ruhunun komisyonda da süreceğini, 'FETÖ’nün ipliğinin pazara çıkarılacağını' söyledi. Petek konuşmasının ardından toplantının görsel basına kapalı olacağını, yazılı basının kalabileceğini söyledi.

Bunun üzerine komisyonun CHP’li üyesi Sezgin Tanrıkulu görsel basının dışarı çıkarılmaması gerektiğini söyleyerek "Biz darbe soruşturmasının televizyonlardan yayınlamasını istiyoruz. Ne olduğu konusunda yargılamaların şeffaf olması lazım. Halkımızın bu yargılamaları canlı izlemesini savunuyoruz. Kameralar çalışmamızı engellemez, huzurumuzu bozmaz. Kimin ne konuştuğu ne söyleyeceğinin millet tarafından bilinmesi lazım. Ancak bu şekilde darbeci zihniyeti ortadan kaldırabiliriz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.