Darbe Toplantısında 12 Tutuklama

Darbe Toplantısında 12 Tutuklama

Darbe toplantısı düzenledikleri belirlenen 12 subay tutuklandı.

Hava Harp Akademileri’nde 14 ve 15 Temmuz günü darbe konulu toplantı yaptıkları belirlenen 12 subay tutuklandı. Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre Darbeci subayların darbe karşısı iki meslektaşlarını rehin aldığı belirlendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 15 Temmuz darbe kalkışmasına ilişkin soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay, darbe girişimi günü ve bir gün öncesinde Hava Harp Akademisi'nde darbe toplantısı gerçekleştirildiğini belirledi.

DARBE TOPLANTISI

Bu toplantıya katılan 15 subay tespit edildi. Subayların normal askerlik faaliyeti dışında darbeci taraftarı askerlerin hakimiyetini sağlamak amacıyla kısmi emir komuta içerisinde hareket ettikleri belirlendi. Özcan Korhan, Ali Tolluoğlu ve Levent Özüarap isimli subaylar Akademideki Ölçme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya katıldıkları tespit edilince tutuklanırken bu toplantıya katılan 12 isim daha saptandı. 12 isim İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü D Büro ekipleri tarafından gözaltına alındı.

DARBEYE TEŞEBBÜS

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli subaylar savcılığa çıkarıldı. Soruşturma Savcısı Can Tuncay tarafından sorgulanan şüpheli subaylar, "darbeye teşebbüs"suçu kapsamında tutuklamaya sevk edildi. Subayların darbe toplantısının yanı sıra darbeye muhalif kalan iki askerin rehin alınması eylemine karıştıkları, görev yerleri olmamasına rağmen olay yerine geldikleri belirlendi. Dosya kapsamında tanık ve şüpheli ifadeleri ile kamera görüntüleri delil olarak yer aldı.

12 TUTUKLAMA

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgu işlemleri tamamlanan şüphelilerin tamamı "darbeye teşebbüs"suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.