Darbeciler Genelkurmay'ı Nasıl Ele Geçirdi?

Darbeciler Genelkurmay'ı Nasıl Ele Geçirdi?

Darbeci askerler Genelkurmay'ı nasıl ele geçirdi?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü’nün darbe girişiminde bulunanlar tarafından aynı dakikalarda rehin alındığı öğrenildi.


Kaynaklardan alınan bilgiye göre darbe girişiminde bulunan askerler, önce Genelkurmay karargahında kontrolü sağlamaya çalıştı. Saat 21.15 sıralarında Genelkurmay Başkanı Akar’ın odasına gelen, aralarında özel kuvvetlerden bazı askerlerin de bulunduğu subaylar, burada kendisinin de kontrol altına alınacağını bildirdi. Akar da bu duruma yüksek sesle tepki gösterdi. Bu sırada sesleri duyarak makama gelen Özkürkçü, 2. Başkan Güler’in de burada olduğunu gördü. Özkürkçü, neler olduğunu öğrenmeye çalışırken, buradaki askerler tarafından yere yatırılarak elleri arkadan bağlandı.


Ağzına bez sıkıştırılan Özkürkçü’nün gözleri de bir bezle kapatıldı. Özkürkçü, Akar ve Güler’le birlikte darbeci askerler tarafından Akıncılar Üssü’ne getirildi. Burada da elleri ve gözleri açılmayan Özkürkçü, saatler boyunca bu halde beklemek zorunda kaldı. Sorularına yanıt alamayan Özkürkçü’ye yemek ve su da verilmediği ifade edildi. Özkürkçü, tuvalete gitmek istediğini söyleyerek, klozetin suyundan içip açlığını ve susuzluğunu gidermeye çalıştı.
Özkürkçü, akşam 17.00 sıralarında serbest bırakıldı ve askerlerce evine getirildi. Güler’in de eşzamanlı bırakıldığı ve Genelkurmay karargâhına geldiği ifade edildi. Güler’in yaverinin ise olaylar sırasında yaşamını yitirdiği iddia ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.